Piatok, 15. november, 2019 | Meniny má Leopold

Párty s dvoma oslávencami: V Gansbergu Koliba bolo v máji rušno

Hovorí sa, že vysoké očakávania môžu znížiť silu zážitku, no verejná prezentácia Gansbergu Koliba potvrdila, že to neplatí vždy.

Gansberg Koliba, vlajková loď rezidenčného developingu od slovenskej spoločnosti ITB Development, dávala už od prvých náčrtov tušiť, že ide o stavbu, ktorá na seba dokáže strhnúť pozornosť a nestratí sa v silnej konkurencii luxusných rezidenčných stavieb v lukratívnej bratislavskej štvrti.

Od náčrtov k prvej návšteve

V polovici mája prebehlo prvé predstavenie Gansbergu Koliba verejnosti a hostia sa mohli po prvýkrát poprechádzať po miestach, ktoré dovtedy vídali len v naznačenej konceptuálnej podobe. Ohúriť v dvoch dimenziách nie je ťažké, až pridanie tretieho rozmeru do idey developerov a architektov je skutočnou previerkou zručností, a to od momentu, keď projekt „ožíva“ pred svojimi prvými návštevníkmi. Gansberg Koliba na dni otvorených dverí presvedčil o proklamovaných kvalitách.

Prehliadka bytov aj stretnutie s autormi

Bezprostredný zážitok z prehliadky priestorov – od holobytov až po vzorové s kultivovaným interiérom – umocnila prítomnosť autorov projektu. Prítomní hostia tak mali jedinečnú možnosť nahliadnuť nielen do zákulisia objektu, ale aj poodhaliť tvorivý proces Gansbergu Koliba vo všetkých jeho fázach až po realizačnú. Tá v týchto dňoch stále prebieha v súlade s časovým harmonogramom, čo pri súčasnom developerskom boome vôbec nie je samozrejmosť.

Spolu s projektom rastú aj jeho autori

Gansberg však nebol jedinou „hviezdou“ májovej párty na Kolibe. Tím firmy ITB Development, zodpovednej za projekt, spojil deň otvorených dverí s vlastnou narodeninovou oslavou. Spoločnosť, ktorá vstúpila na slovenský trh v roku 2004, už 15 rokov potvrdzuje reputáciu na kvalitu náročného, inovatívneho, spoločensky zodpovedného a spoľahlivého developera, ktorý stavia nehľadiac na to, koľko konvencií pri tom zbúra – počnúc predsudkom, že developeri s architektmi nepatria pod jednu strechu.

Z pôvodne dvojčlenného tímu architektov s odvážnymi snami je dnes dobre zabehnutá firma s 25-násobne väčším kolektívom a rozrastajúcim sa projektovým portfóliom zahŕňajúcim rezidenčný, administratívny aj obchodný developing.

Adresa úspechu

Gansberg Koliba je výstižnou ukážkou hodnôt firmy, ktorá si dlhodobo zakladá na inovatívnom prístupe. V prípade luxusného rezidenčného projektu na pravom svahu Koliby stála na začiatku snaha autorov zadefinovať úspech priestorom. Bývanie na „adrese úspechu“, ako znie jemne provokatívne motto Gansbergu Koliba, vychádza zo súčasného trendu individualizácie. Záujemcom o vyšší štandard tak ponúka oveľa viac než len ušľachtilosť použitých materiálov či technických riešení.

Byty, ktoré ladia so životným štýlom obyvateľov

Celý projekt – tri štvorpodlažné bytové domy obklopené nadštandardne veľkým pozemkom s rozlohou 6 500 m2 – vychádza z premisy, že status úspechu nepotvrdzuje iba bývanie na „správnej“ adrese, ale najmä sloboda zvoliť si bývanie bez ústupkov z vysokých nárokov na kvalitu a jedinečnosť.

Jedinečná je aj typológia bytov, vyzdvihujúca hlavné benefity nekonvenčne dôverným tónom. Či už sú to QUIET byty pre milovníkov ticha, CITY VIEW byty s úchvatnými výhľadmi na Bratislavu, GARDEN byty pre čerpanie energie z vlastnej záhradky alebo PREMIUM byty spájajúce to najlepšie z troch kategórií do ešte luxusnejšieho celku.

Kvalita priťahuje kvalitu

Projekt pomáhajú spoluvytvárať osvedčení dizajnéri a značky s dobrým renomé u nás aj v zahraničí. Ak by sme si mali pomôcť paralelou z módneho slovníka, Gansberg Koliba má rozhodne bližšie k jedinečnosti „haute couture“ než k „ready to wear“ kolekciám.

Viac na www.gansberg.sk

30 rokov slobody: Predplaťte si SME.sk za mimoriadnu cenu

Získajte SME.sk k 30. výročiu nežnej revolúcie iba za 30 eur na celý rok.

Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Thajsku?

Otestovali sme hotely, služby a pláže na Phukete, Krabi, Khao Lak a v Bangkoku.

Noc divadiel má okrúhle výročie a je v znamení Nežnej revolúcie

Ponúkne výnimočné predstavenia, stretnutia s hercami a herečkami a iné zážitky.