Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Macejkovia spoľahlivo vozili hokejových fanúšikov

Počas majstrovstiev sveta v hokeji prepravilo 143 vlakov InterCity spolu 19 106 cestujúcich.

Švédska reprezentácia sa prepravila vlakom z Bratislavy do KošícŠvédska reprezentácia sa prepravila vlakom z Bratislavy do Košíc (Zdroj: ZSSK)
  • Počas majstrovstiev sveta v hokeji prepravilo 143 vlakov InterCity spolu 19 106 cestujúcich, priemerné meškanie predstavuje 2,1 minúty
  • Dva vlaky InterCity prepravili v dňoch zápasov slovenskej reprezentácie celkom 5 815 cestujúcich, meškali v priemere 9,5 minúty – zväčša kvôli čakaniu na omeškaných hokejových nadšencov

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) prepravila počas hokejového šampionátu v dni, kedy slovenská reprezentácia odohrala zápasy v základnej skupine, vlakmi IC 521 MACEJKO a IC 526 MACEJKO celkom 5 815 cestujúcich. Oba vlaky premávali na trati medzi Bratislavou a Košicami dohromady sedemkrát, a to 10. 5., 11. 5., 13. 5., 15. 5., 17. 5., 18. 5. a 21. 5. 2019. Z celkovo 14 vypravených hokejových "ícéčok" predstavuje priemerné meškanie 9,5 minúty. Priemerné meškanie IC 521 MACEJKO je 3,1 minúty, vlak IC 526 MACEJKO meškal v priemere 15,9 minúty. Veľký podiel na tomto jave má skutočnosť, že spiatočný mimoriadny vlak, napriek plánovanému času odjazdu, vždy čakal na oneskorených fanúšikov, ktorí v košickej Steel Aréne povzbudzovali slovenských hokejistov.

Počas majstrovstiev sveta v hokeji, ktoré sa konali v období od 10. 5. do 26. 5. 2019, prepravila ZSSK na trati Bratislava – Košice všetkými vlakmi InterCity (9 vlakov) spolu 19 106 cestujúcich. Z celkovo 143 vypravených vlakov InterCity predstavuje priemerné meškanie 2,1 minúty.

So ZSSK cestovali počas šampionátu nielen bežní cestujúci a hokejoví nadšenci, ale aj samotní hráči. V stredu 22. 5. 2019 boli vypravené dva mimoriadne vlaky, ktorými sa reprezentanti prepravovali na štvrťfinále. Mužstvá Švajčiarska a Švédska sa viezli z hlavného mesta do Košíc a tímy Spojených štátov amerických a Nemecka šli z metropoly východu do Bratislavy. V piatok 24. 5. 2019 bol pre družstvá Kanady a Fínska vypravený z Košíc do Bratislavy jeden mimoriadny vlak. Všetky vlaky s hokejistami absolvovali 445-kilometrovú jazdu bez zastavenia, pričom ten piatkový dokonca dorazil do cieľa 10 minút pred plánovaným príchodom.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro

Náklady bude už čoskoro možné rozúčtovať aj pomocou aplikácií ako Messenger či WhatsApp.

Zelená Bratislava

Vyvetrajte si hlavu v jednom z najzelenších hlavných miest na svete.

Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?

Tím FortiGuard Labs zaznamenal značný nárast bezpečnostných hrozieb počas pandémie.