Streda, 13. november, 2019 | Meniny má Stanislav

Macejkovia spoľahlivo vozili hokejových fanúšikov

Počas majstrovstiev sveta v hokeji prepravilo 143 vlakov InterCity spolu 19 106 cestujúcich.

Švédska reprezentácia sa prepravila vlakom z Bratislavy do KošícŠvédska reprezentácia sa prepravila vlakom z Bratislavy do Košíc(Zdroj: ZSSK)
  • Počas majstrovstiev sveta v hokeji prepravilo 143 vlakov InterCity spolu 19 106 cestujúcich, priemerné meškanie predstavuje 2,1 minúty
  • Dva vlaky InterCity prepravili v dňoch zápasov slovenskej reprezentácie celkom 5 815 cestujúcich, meškali v priemere 9,5 minúty – zväčša kvôli čakaniu na omeškaných hokejových nadšencov

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) prepravila počas hokejového šampionátu v dni, kedy slovenská reprezentácia odohrala zápasy v základnej skupine, vlakmi IC 521 MACEJKO a IC 526 MACEJKO celkom 5 815 cestujúcich. Oba vlaky premávali na trati medzi Bratislavou a Košicami dohromady sedemkrát, a to 10. 5., 11. 5., 13. 5., 15. 5., 17. 5., 18. 5. a 21. 5. 2019. Z celkovo 14 vypravených hokejových "ícéčok" predstavuje priemerné meškanie 9,5 minúty. Priemerné meškanie IC 521 MACEJKO je 3,1 minúty, vlak IC 526 MACEJKO meškal v priemere 15,9 minúty. Veľký podiel na tomto jave má skutočnosť, že spiatočný mimoriadny vlak, napriek plánovanému času odjazdu, vždy čakal na oneskorených fanúšikov, ktorí v košickej Steel Aréne povzbudzovali slovenských hokejistov.

Počas majstrovstiev sveta v hokeji, ktoré sa konali v období od 10. 5. do 26. 5. 2019, prepravila ZSSK na trati Bratislava – Košice všetkými vlakmi InterCity (9 vlakov) spolu 19 106 cestujúcich. Z celkovo 143 vypravených vlakov InterCity predstavuje priemerné meškanie 2,1 minúty.

So ZSSK cestovali počas šampionátu nielen bežní cestujúci a hokejoví nadšenci, ale aj samotní hráči. V stredu 22. 5. 2019 boli vypravené dva mimoriadne vlaky, ktorými sa reprezentanti prepravovali na štvrťfinále. Mužstvá Švajčiarska a Švédska sa viezli z hlavného mesta do Košíc a tímy Spojených štátov amerických a Nemecka šli z metropoly východu do Bratislavy. V piatok 24. 5. 2019 bol pre družstvá Kanady a Fínska vypravený z Košíc do Bratislavy jeden mimoriadny vlak. Všetky vlaky s hokejistami absolvovali 445-kilometrovú jazdu bez zastavenia, pričom ten piatkový dokonca dorazil do cieľa 10 minút pred plánovaným príchodom.

Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.

Výška fixného výnosu sa mení podľa výšky a dĺžky investície

Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku?

Už dnes si môžete kúpiť SME so špeciálnou prílohou pre budúcich vysokoškolákov.

Ako efektívne doplniť železo? Odpovedá MUDr. Radovan Juríček

Trápili vás pri dopĺňaní železa kŕče či iné nepríjemné tráviace ťažkosti? Asi preto, že ste správne nevyužili silu prírody.