Utorok, 25. február, 2020 | Meniny má Frederik(a)

Budamar Group investoval milióny eur do nákupu špičkových rušňov

Vozový park najväčšej zasielateľskej a logistickej skupiny v strednej a východnej Európe sa rozšíril o päť rušňov Siemens Vectron.

„Chceme sa rozvíjať a chceme aj naďalej investovať. Po tom, čo sme v Čiernej nad Tisou zrealizovali projekt, ktorý nemá v Európe obdobu, a ktorý východu Slovenska zabezpečil najmodernejší prekládkový komplex hromadných substrátov zo širokorozchodných vozňov v Európe, rozhodli sme sa investovať do nákupu rušňov. Pre našu skupinu ide o logický krok,“ vyhlásil Peter Malec, predseda Predstavenstva BUDAMAR LOGISTICS.Skupina investovala do budovania flotily zhruba 20 miliónov eur – keďže hodnota jedného rušňa je štyri milióny eur.

Kým doteraz si skupina BUDAMAR GROUP, do ktorej portfóliasa radia významné spoločnosti ako železniční dopravcovia LOKORAIL, CENTRAL RAILWAYS a INTER CARGO, spoločnosť Slovenská plavba a prístavy, operátor prekládkového terminálu Bulk Transshipment Slovakia či opravovne vozňov ŽOS Vrútky a výrobca vozňov Tatravagónka, rušne prenajímala, momentálne vlastní to najmodernejšie, čo sa v Európe vyrába.

„Ide o rušne, ktoré zaisťujú rýchlu a ekonomickú dopravu. Ich zásadnou výhodou je, že odpadá neefektívna výmena rušňov na hraniciach jednotlivých štátov. Naše Siemens Vectron sú schopné prevádzky vo viacerých európskych krajinách, napríklad v Nemecku, Rakúsku, Poľsku, Maďarsku, Česku, Rumunsku, Slovinsku, Chorvátsku, ako aj na Slovensku, čo staršie lokomotívy neumožňovali,“ objasňuje Ľubomír Loy, člen Predstavenstva BUDAMAR LOGISTICS. A ako ďalej dopĺňa, „vlastníctvo Siemens Vectron je v portfóliu slovenských železničných spoločností vzácnosťou.“

Vectrony oficiálne vlastní Slovenská plavba a prístavy s tým, že ďalšie spoločnosti z BUDAMAR GROUP si ich budú od nej prenajímať. „Aktuálne rokujeme so Siemensom aj o nákupe ďalších rušňov, nateraz však detaily nebudem konkretizovať,“ dodáva Peter Malec.

O BUDAMAR GROUP

Slovenská skupina bola založená v roku 2002. Zaoberá sa medzinárodným zasielateľstvom a logistikou, pričom na trhu strednej a východnej Európy má vedúcu pozíciu. Do portfólia BUDAMAR GROUP sa radia významné spoločnosti ako medzinárodný zasielateľ BUDAMAR LOGISTICS, ďalej železniční dopravcovia LOKORAIL, CENTRAL RAILWAYS a INTER CARGO, spoločnosť Slovenská plavba a prístavy, operátor prekládkového terminálu Bulk Transshipment Slovakia či opravovne vozňov ŽOS Vrútky a výrobca vozňov Tatravagónka. Väčšina zákazníkov skupiny sú priemyselné podniky, ktoré pôsobia mimo Slovenskej republiky, najmä v Česku, Poľsku, Maďarsku a Rakúsku. BUDAMAR GROUP ponúka služby v železničnej, cestnej, riečnej, námornej, multimodálnej a intermodálnej preprave, zaoberá sa tiež colno-

Do VIVO! Bratislava zavítala doba kamenná

Do VIVO! Bratislava príde koncom februára interaktívna vzdelávacia výstava pre deti Doba kamenná.

Doba kamenná vo VIVO! Bratislava

Fixný výnos teraz až do 8 % ročne

V Proxente sa výška výnosu mení podľa výšky a dĺžky investície a podľa typu cenného papiera.

Postarajte sa o to, aby s vaším autom neodišiel nikto iný

Neprekonaný VAM systém vám namontujú už aj na pobočke v Lemešanoch.