Streda, 20. január, 2021 | Meniny má DaliborKrížovkyKrížovky

Výročné zasadnutie CIDD na EU v Bratislave

Na pôde EU v Bratislave sa uskutočnilo výročné zasadnutie Konzorcia pre medzinárodné dvojité diplomy - CIDD.

Výročné zasadnutie CIDD na EU v BratislaveVýročné zasadnutie CIDD na EU v Bratislave (Zdroj: Ekonomická univerzita v Bratislave)

V dňoch 17. – 19. júna 2019 sa na pôde EU V Bratislave uskutočnilo výročné zasadnutie Konzorcia pre medzinárodné dvojité diplomy - CIDD. S úvodným príhovorom vystúpil rektor EU v Bratislave Ferdinand Daňo, ktorý vyzdvihol význam konzorcia a aktivity univerzity v oblasti dvojitých diplomov. Medzinárodnú spoluprácu prítomným delegátom predstavil Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy.

CIDD vzniklo v roku 2000 s cieľom podporovať koncepciu dvojitých diplomov a jej aktuálnu sieť tvorí 29 univerzít so zameraním na ekonómiu, manažment a obchod z Európy, Ázie a Ameriky. EU v Bratislave zastupuje vo vedení organizácie doc. Ing. Jana Blštáková, PhD., prodekanka pre zahraničné vzťahy FPM. Agenda zasadania v Bratislave bola zameraná na výročné správy o činnosti, prijímanie nových členov a bilaterálne rokovania o ďalšej spolupráci. Dvojité diplomy sú v súčasnosti etablovanou súčasťou internacionalizácie univerzít svetového významu, ktorá umožňuje študentom znásobiť akademické príležitosti a rozvíjať ich kompetentnosť pôsobenia v medzinárodnom prostredí.

Fakulty EU v Bratislave uzatvorili celkove 14 zmlúv o medzinárodných dvojitých a spoločných diplomoch s 9 univerzitami v 8 štátoch v Európe (Veľká Británia, Nemecko, Francúzsko, Česká republika, Lotyšsko, Bulharsko) a v Ázii (Čína, Thajsko).

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020

Celkový trh s uvedenými vozidlami tak poklesol o takmer 25% oproti roku 2019.

Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách

Digitalizácia má byť o moderných riešeniach, ktoré slúžia ľuďom. Ich zavádzanie do každodenného života je prioritou aj pre DATALAN

Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru

Trend podčiarkujú čísla návštevnosti webstránky poisťovne a stavebnej sporiteľne Wüstenrot