Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Výročné zasadnutie CIDD na EU v Bratislave

Na pôde EU v Bratislave sa uskutočnilo výročné zasadnutie Konzorcia pre medzinárodné dvojité diplomy - CIDD.

Výročné zasadnutie CIDD na EU v BratislaveVýročné zasadnutie CIDD na EU v Bratislave (Zdroj: Ekonomická univerzita v Bratislave)

V dňoch 17. – 19. júna 2019 sa na pôde EU V Bratislave uskutočnilo výročné zasadnutie Konzorcia pre medzinárodné dvojité diplomy - CIDD. S úvodným príhovorom vystúpil rektor EU v Bratislave Ferdinand Daňo, ktorý vyzdvihol význam konzorcia a aktivity univerzity v oblasti dvojitých diplomov. Medzinárodnú spoluprácu prítomným delegátom predstavil Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy.

CIDD vzniklo v roku 2000 s cieľom podporovať koncepciu dvojitých diplomov a jej aktuálnu sieť tvorí 29 univerzít so zameraním na ekonómiu, manažment a obchod z Európy, Ázie a Ameriky. EU v Bratislave zastupuje vo vedení organizácie doc. Ing. Jana Blštáková, PhD., prodekanka pre zahraničné vzťahy FPM. Agenda zasadania v Bratislave bola zameraná na výročné správy o činnosti, prijímanie nových členov a bilaterálne rokovania o ďalšej spolupráci. Dvojité diplomy sú v súčasnosti etablovanou súčasťou internacionalizácie univerzít svetového významu, ktorá umožňuje študentom znásobiť akademické príležitosti a rozvíjať ich kompetentnosť pôsobenia v medzinárodnom prostredí.

Fakulty EU v Bratislave uzatvorili celkove 14 zmlúv o medzinárodných dvojitých a spoločných diplomoch s 9 univerzitami v 8 štátoch v Európe (Veľká Británia, Nemecko, Francúzsko, Česká republika, Lotyšsko, Bulharsko) a v Ázii (Čína, Thajsko).

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro

Náklady bude už čoskoro možné rozúčtovať aj pomocou aplikácií ako Messenger či WhatsApp.

Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár

Incheba chce priniesť kvalitný verejný priestor, viac života a umenie.

Zelená Bratislava

Vyvetrajte si hlavu v jednom z najzelenších hlavných miest na svete.