Pondelok, 18. január, 2021 | Meniny má BohdanaKrížovkyKrížovky

Ľadový expres sa vracia! Kam si vyraziť?

Mimoriadny turistický vlak, s ktorým vlani prišla krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus, je späť! Jeho trasu navyše predĺžili až po Červenú Skalu.

Aj tieto prázdniny sa môžete na juh Slovenského raja z Košíc odviezť mimoriadnym turistickým vlakom Ľadový expres. Vlani ho po prvej jazde museli výrazne posilniť, aby uspokojili záujem verejnosti. Za 9 sobôt sa ním, jedným či druhým smerom, odviezlo 2.600 cestujúcich.

Všetkých, ktorí vytrvalo bojujú s letnými horúčavami, to prirodzene ťahá na čo najchladnejšie miesta. V meste zrejme mrazničku, do akej by ste sa mohli legálne a pohodlne vojsť, nenájdete. Príroda v Národnom parku Slovenský raj ale jednu takú vytvorila.

Dobšinská ľadová jaskyňa sa pýši najväčším objemom ľadu, spomedzi jaskýň tohto druhu, na svete. Teplota tu ani v lete nevyskočí nad bod mrazu. To znamená blahodarné vychladenie, no neprežeňte to a zoberte si so sebou ponožky a bundu.

Ak vám bude stačiť nižší teplotný rozdiel oproti horúčavám v betónovej džungli, určite si prejdite Zejmarskú roklinu.

A keby ste sa radšej chceli opáliť a zabaviť pri vode, zájdite si k Palcmanskej Maši. Nachádza sa neďaleko obce Dedinky a ide o najväčšiu a najznámejšiu vodnú nádrž v Slovenskom raji. Nájdete tu pestrú ponuku, vrátane požičovne bicyklov a člnov.

Výkonnejší turisti si môžu k Ľadovému expresu naplánovať turistiku na Kráľovu hoľu, Havraniu skalu alebo k ikonickej technickej pamiatke v lone prírody – Chmarošskému viaduktu.

Tí, ktorí si na netrúfajú na dlhú vzdialenosť, vysoké tempo či prevýšenie, môžu zvoliť ľahšiu túru cez Stratenský kaňon alebo až k Stratenskej píle.

No a ešte jeden tip k Ľadovému expresu pre tých, ktorí milujú jazdu na koni. Tú si môžete užiť na Ranči pod Ostrou skalou.

Vlak bude premávať každú prázdninovú sobotu z Košíc o 7:55, nazad sa vráti o 18:46. Cena jednosmerného lístka pre dospelého je 6 eur, deti, seniori a ZŤP ho majú za polovicu, teda 3 eurá. Cestovné lístky si môžete kúpiť v Regionálnom informačnom bode na Hlavnej 48 v Košiciach alebo online webe vylety.kosiceregion.com, kde nájdete podrobnejšie informácie a cestovateľské tipy.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky

Stojí za ňou brandingová agentúra GALTON Brands

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon pre Slovensko a Českú republiku v segmente dioptrických skiel.

Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie

Nečakané rozšírenie koronavírusu postavilo populáciu a taktiež rôzne priemyselné odvetvia pred výzvy v mnohých oblastiach života.