Piatok, 22. november, 2019 | Meniny má Cecília

Hyundai Tucson N Line: Toto je naše najsexi SUV

Čo vznikne, keď spojíte najpredávanejšie SUV a najpredávanejší hot-hatch roku 2018 na Slovensku? Hyundai Tucson N Line!

Hyundai Tucson patrí už niekoľko rokov k najobľúbenejším SUV na trhu. Ide o najpredávanejší model kórejskej automobilky v Európe a mimoriadny záujem oň prejavujú aj Slováci a Slovenky. Srdcia zákazníkov si získava atraktívnym dizajnom, vysokou spoľahlivosťou, kvalitným spracovaním a bohatou ponukou motorizácií. Z úplne iného súdka je vysokovýkonný model i30 N, ktorý sa objavil ako blesk z jasného neba a v minulom roku ako úplný nováčik medzi hot-hatchmi zvalcoval roky etablovanú konkurenciu. Spojenie obľúbeného SUV s emóciami N-ka bolo preto pre Hyundai logickou voľbou.

V čom je N Line iný ako bežný Tucson?

Dnes tu máme prvé SUV, ktoré Hyundai vyšperkoval dizajnovými prvkami z ostrých N-modelov. Nový Hyundai Tucson v športovej výbave N Line sa u nás prvýkrát predstavil na májovom autosalóne v Bratislave a hneď si získal pozornosť odbornej aj laickej verejnosti. Zvonku zaujme nový, dynamický dizajn predného nárazníka s výraznými, zalomenými líniami denného LED osvetlenia a charakteristickým vstupom vzduchu v spodnej časti. Prepracovaný je aj zadný nárazník a špecifická maska chladiča s tmavým výpletom a orámovaná tmavým chrómom. Agresívny vzhľad umocňujú čierne zliatinové disky s priemerom 19 palcov obuté v športových pneumatikách Michelin. Čierne lakovanie vonkajších spätných zrkadiel a zadný spojler v rovnakej farbe dopĺňajú zatmavené predné svetlá, tmavé lišty okolo okien a kľučky vo farbe karosérie. Sebavedomý dizajn exteriéru je sám o sebe dôvodom, pre ktorý budete nový Tucson N Line chcieť!

A to ste sa ešte neposadili za volant! Interiéru dominuje elegantná čierna farba, s ktorou kontrastuje červené prešívanie športových sedadiel potiahnutých kožou a semišom. Ďalšie červené akcenty nájdete na volante, novej radiacej páke, vrchnej časti prístrojovej dosky a lakťovej opierke. Vizuál interiéru dotvárajú pedále s hliníkovou povrchovou úpravou, logo N vygravírované vo vrchnej časti sedadiel a tmavé čalúnenie stropu.

Športová jazda mu nie je cudzia

Dizajnové zmeny exteriéru a interiéru dopĺňajú úpravy riadenia a odpruženia, ktoré prinášajú viac emócií z dynamickej jazdy. Modely s benzínovým motorom 1,6 T-GDi s výkonom 177 koní a najsilnejším naftovým motorom 2,0 CRDi s výkonom až 185 koní dostali modifikovaný softvér riadenia a o 8 % tuhšie pružiny podvozku vpredu a o 5 % vzadu. Výsledkom presne cielených technických zmien je vyvážené a priamejšie riadenie a lepšia kontrola podvozka pri dynamickej jazde. Miera komfortu očakávaná od kategórie SUV je pritom zachovaná v plnom rozsahu, slovo kompromis nemá Tucson N Line v slovníku. Aj preto je len na vás, či dáte prednosť benzínu alebo nafte, manuálnej prevodovke alebo automatu, či pohonu prednej nápravy alebo 4 x 4.

Vyskúšajte si Tucson N Line

Na záver by sme mohli povedať, že Tucson N Line je výnimočným vrcholom tohto modelového radu a spolu s výrazným dizajnom prináša dynamické jazdné vlastnosti spojené s očakávanou mierou komfortu a užívateľskej prívetivosti. Ale boli by to iba slová. Aktuálne najsexi Tucson vo výbave N Line si musíte vyskúšať na vlastnej koži. Stačí, ak sa objednáte na bezplatnú skúšobnú jazdu tu.

Načítavám video...

Viac ako vzdelanie

Prešovská univerzita v Prešove.

Predražené zamestnanecké systémy? Mýtus!

S Callio Bonsy ušetríte aj tisíce eur.

Trnavská univerzita v Trnave je výskumná a kvalitná

Trnavská univerzita v Trnave.