Štvrtok, 29. október, 2020 | Meniny má KláraKrížovkyKrížovky

Hyundai Tucson N Line: Toto je naše najsexi SUV

Čo vznikne, keď spojíte najpredávanejšie SUV a najpredávanejší hot-hatch roku 2018 na Slovensku? Hyundai Tucson N Line!

Hyundai Tucson patrí už niekoľko rokov k najobľúbenejším SUV na trhu. Ide o najpredávanejší model kórejskej automobilky v Európe a mimoriadny záujem oň prejavujú aj Slováci a Slovenky. Srdcia zákazníkov si získava atraktívnym dizajnom, vysokou spoľahlivosťou, kvalitným spracovaním a bohatou ponukou motorizácií. Z úplne iného súdka je vysokovýkonný model i30 N, ktorý sa objavil ako blesk z jasného neba a v minulom roku ako úplný nováčik medzi hot-hatchmi zvalcoval roky etablovanú konkurenciu. Spojenie obľúbeného SUV s emóciami N-ka bolo preto pre Hyundai logickou voľbou.

V čom je N Line iný ako bežný Tucson?

Dnes tu máme prvé SUV, ktoré Hyundai vyšperkoval dizajnovými prvkami z ostrých N-modelov. Nový Hyundai Tucson v športovej výbave N Line sa u nás prvýkrát predstavil na májovom autosalóne v Bratislave a hneď si získal pozornosť odbornej aj laickej verejnosti. Zvonku zaujme nový, dynamický dizajn predného nárazníka s výraznými, zalomenými líniami denného LED osvetlenia a charakteristickým vstupom vzduchu v spodnej časti. Prepracovaný je aj zadný nárazník a špecifická maska chladiča s tmavým výpletom a orámovaná tmavým chrómom. Agresívny vzhľad umocňujú čierne zliatinové disky s priemerom 19 palcov obuté v športových pneumatikách Michelin. Čierne lakovanie vonkajších spätných zrkadiel a zadný spojler v rovnakej farbe dopĺňajú zatmavené predné svetlá, tmavé lišty okolo okien a kľučky vo farbe karosérie. Sebavedomý dizajn exteriéru je sám o sebe dôvodom, pre ktorý budete nový Tucson N Line chcieť!

A to ste sa ešte neposadili za volant! Interiéru dominuje elegantná čierna farba, s ktorou kontrastuje červené prešívanie športových sedadiel potiahnutých kožou a semišom. Ďalšie červené akcenty nájdete na volante, novej radiacej páke, vrchnej časti prístrojovej dosky a lakťovej opierke. Vizuál interiéru dotvárajú pedále s hliníkovou povrchovou úpravou, logo N vygravírované vo vrchnej časti sedadiel a tmavé čalúnenie stropu.

Športová jazda mu nie je cudzia

Dizajnové zmeny exteriéru a interiéru dopĺňajú úpravy riadenia a odpruženia, ktoré prinášajú viac emócií z dynamickej jazdy. Modely s benzínovým motorom 1,6 T-GDi s výkonom 177 koní a najsilnejším naftovým motorom 2,0 CRDi s výkonom až 185 koní dostali modifikovaný softvér riadenia a o 8 % tuhšie pružiny podvozku vpredu a o 5 % vzadu. Výsledkom presne cielených technických zmien je vyvážené a priamejšie riadenie a lepšia kontrola podvozka pri dynamickej jazde. Miera komfortu očakávaná od kategórie SUV je pritom zachovaná v plnom rozsahu, slovo kompromis nemá Tucson N Line v slovníku. Aj preto je len na vás, či dáte prednosť benzínu alebo nafte, manuálnej prevodovke alebo automatu, či pohonu prednej nápravy alebo 4 x 4.

Vyskúšajte si Tucson N Line

Na záver by sme mohli povedať, že Tucson N Line je výnimočným vrcholom tohto modelového radu a spolu s výrazným dizajnom prináša dynamické jazdné vlastnosti spojené s očakávanou mierou komfortu a užívateľskej prívetivosti. Ale boli by to iba slová. Aktuálne najsexi Tucson vo výbave N Line si musíte vyskúšať na vlastnej koži. Stačí, ak sa objednáte na bezplatnú skúšobnú jazdu tu.

Načítavam video...

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Nové Porsche Panamera spája nespojiteľné

Porsche ide vlastnou cestou. Dokazuje, že komfort a športová jazda sa nevylučujú, pričom nadšencov oslovuje aj ako plug-in hybrid.

Tradičná plodina zo Slovenska mizne. Čo sa deje so zemiakmi?

Dovážame nielen citrusy, ale aj zemiaky.

UNIQA preberá dôchodkové fondy AXA, pre klientov sa nič nemení

Vlastníkom AXA na Slovensku sa stala UNIQA. Pre klientov sa nič nemení. Ich úspory v dôchodkových fondoch budú v bezpečí .