Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Na Festivale Živé sochy stretnete svetových umelcov

V Spišskej Novej Vsi už tretíkrát živé sochy zaplnia ulice a ponúknu vám nevšedný zážitok.

V Spišskej Novej Vsi už tretíkrát živé sochy zaplnia ulice a ponúknu vám nevšedný zážitok, ktorý spája fascinujúce umenie s esenciou života. Festival Živé sochy sa tohto roku koná v posledný júnový piatok a sobotu (28. a 29. júna) a bude určite správnym naštartovaním dvojmesačných prázdnin (nielen) pre rodiny s deťmi. Festival bol zaradený medzi TOP podujatia programu Košického samosprávneho kraja Terra Incognita.

Na každom rohu iná socha

Čo v centre Spišskej Novej Vsi uvidíte? Domáce zoskupenie Big Names tu predvedie svoje vystúpenie Spievajúce sochy, s ktorým nedávno ohúrilo aj porotu Británia má Talent na čele so Simonom Cowellom. Uvidíte tu ale aj zrkadlových ľudí Mirror Family v špeciálnom ružovom prevedení.

Big Names majú pripravené aj ďalšie číslo – Color Bikes, čiže farebné bicykle. Zaujmú tiež pohybujúce sa potréty Barocco od D.S.Studio.

V srdci Spiša zažiaria svetové hviezdy

Priestor pred Radnicou majú po oba dni vyhradený zahraničné esá festivalu Frans Vogels a Chae Lindeman. Frans Vogels je špičkový mím a majster sveta živých sôch z roku 2017. Chae Lindeman vystupovala aj pred kráľom a kráľovnou Belgicka. Ostych z jej strany teda rozhodne nehrozí.

Farebnú cirkusovú šou predvedú pred Evanjelickým kostolom Color Cirkus a na rovnakom mieste stretnete aj Morské Koníky odeté do kostýmov vodných živočíchov. Spomienky – snáď príjemné – na uplynulé MS v hokeji vo vás určite vyvolá socha hokejistu. Pôjde o jednu z ôsmich sôch, ktoré sa počas šampionátu objavili aj v Košiciach ako takzvaná Majstrovská osmička.

Kto si na seba vezme podobu Štefánika?

Pod Levočskou bránou v kostýme Milana Rastislava Štefánika uvidíte zrejme povedomú tvár. Ak by ste si náhodou nevedeli poradiť, rovno vám napovieme, že rolu živej sochy si vyskúša Jozef Banáš. A celkom logicky, veď práve on je autorom románu o významnej postave našich dejín.

O výnimočný zážitok z podujatia, aké na Slovensku nemá obdobu, sa postarajú aj český kúzelník Magic Alex, tanečníci z Denzz Industry a BDSKrew či bábkové divadlo Hoki Poki. Bodku za festivalom dá v sobotu večer koncert kapely Heľenine Oči.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line