Streda, 20. január, 2021 | Meniny má DaliborKrížovkyKrížovky

Ste tolerantní ku všetkým potravinám? A oni k vášmu telu?

Potravinové intolerancie sa v posledných rokoch stávajú jednou z hlavných tém v oblasti zdravej výživy. Nielen tuky či cukry dokážu nášmu telu škodiť. Problémy s trávením často zapríčiňujú úplne bežné potraviny, ktoré vašim priateľom žiadne komplikácie nespôsobujú. Ak vás trápi trávenie, nemali by ste váhať s testami na potravinové intolerancie.

Včasná diagnostika je kľúčom k zdraviu

Prejavy ako hnačky, zápcha, bolesti brucha alebo hlavy, kožné vyrážky či ekzémy sú len niekoľkými z množstva príznakov potravinovej intolerancie. Bežne sa vyskytujú aj pri iných ochoreniach, a preto na presnú diagnostiku nepostačujú. Navyše, v prípade neznášanlivosti potravín sa tieto symptómy prejavujú s časovým odstupom. Potravinová intolerancia spôsobuje v tele zápal. Ak nie je včas odhalený a liečený, prejde do chronického štádia. Až v tomto období sa začnú prejavovať symptómy. Kvalitná a včasná diagnostika je preto dôležitá.

Vyšetrenie krvi v modernom laboratóriu odkryje príčinu

Pravdu vám odhalia testy, ktoré ponúkajú laboratóriá Medirex. Tie spočívajú vo vyšetrení krvi. Podľa návodu si test môžete urobiť v pohodlí domova, alebo túto, pre mnohých nepríjemnú procedúru, urobia za vás odborníci v odberových centrách Medirex. Základné vyšetrenie, ktoré vás bude stáť len niekoľko kvapiek krvi, preverí znášanlivosť 22 najbežnejších potravinových alergénov. Dozviete sa ako na váš organizmus vplýva zelenina (mrkva, paprika, paradajka), strukoviny (hrach, fazuľa, sójový bôb), mliečne produkty (kravské, kozie, ovčie mlieko, kozí a ovčí syr), ovocie (ananás, banán, pomaranč), obilniny a škrob (lepok, ryža), kuracie mäso, homár, slepačie vajce, med, cesnak, vanilka, lieskový orech či mandľa. Ak máte podozrenie na iné potraviny, môžete si zvoliť aj rozsiahlejšie testy monitorujúce širšie spektrum alergénov.

Spoľahlivé vyhodnotenie skúsenými odborníkmi

Vyhodnotenie krvných vzoriek trvá približne 2 až 3 týždne. Výsledky sa dozviete buď prostredníctvom e-mailu alebo na osobnom stretnutí v odberovom centre.

Viac informácií o vyšetreniach získate na internetovej stránke www.laboratornadiagnostika.sk.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020

Celkový trh s uvedenými vozidlami tak poklesol o takmer 25% oproti roku 2019.

Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách

Digitalizácia má byť o moderných riešeniach, ktoré slúžia ľuďom. Ich zavádzanie do každodenného života je prioritou aj pre DATALAN

Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru

Trend podčiarkujú čísla návštevnosti webstránky poisťovne a stavebnej sporiteľne Wüstenrot