Streda, 21. október, 2020 | Meniny má UršuľaKrížovkyKrížovky

Nekvalitný počítačový monitor vám môže zničiť zdravie

Od krčnej chrbtice až po zrak. Riešením je výber toho správneho.

Od príchodu prvých počítačov prešli vývojom aj zobrazovacie zariadenia. Časy, kedy sme si na monitor lepili rôzne filtre, alebo potrebovali polovicu pracovného stola, sú preč. Kvalita zobrazenia a ďalších parametrov sa posunuli na míle od toho, čo sme poznali.

Začalo to pre 22 rokmi

Inovátorom v tejto oblasti je aj Samsung, ktorý niekoľko rokov dominuje trhu s televízormi. Ten už v roku 1997 vyvinul prvý LCD monitor z tekutých kryštálov. Poslednou výraznou inováciou je Space Monitor, ktorý je vďaka inovatívnej konštrukcii možné jednoducho pritlačiť až k stene, čím ušetríte až 40 % svojej pracovnej plochy.

Zakrivený ako oko

Významnou inováciou je aj zakrivený monitor, ktorý prišiel ako prvý v roku 2014 a Samsung za neho získal prestížne ocenenie CES Innovation. Práve zakrivené monitory si následne obľúbila hlavne herná komunita, čím Samsung udal celosvetový trend, ktorý postupne nasledovali aj ďalší. Minulý rok Samsung opäť vystúpil z radu pri predstavení dizajnového CJ791 - prvého zakriveného monitora na svete s podporou superrýchlych Thunderbolt 3 portov.

UHD kvalita s miliónmi farieb

Monitor Samsung UR590C ponúka výrazné zakrivenie 1500R, aby vás ešte viac vtiahol do akcie. Vďaka vernému 4K UHD rozlíšeniu obrazu a špičkovej kvalite displeja si vychutnáte divácke zážitky, ktoré sú realistickejšie. S podporou miliardy odtieňov a kontrastným pomerom 2 500 : 1 zobrazuje širšiu paletu farieb a hlbšiu, tmavšiu čiernu. Či už hráte, sledujete videá alebo pracujete v grafických aplikáciách, môžete mať istotu, že uvidíte presnejšie a realistickejšie farby.

Technológia upscalingu do UHD od spoločnosti Samsung zahŕňa analýzu signálu a zvýšenie detailnosti. Bez problémov tak vylepší SD, HD a Full HD obsah na obrazovú kvalitu, ktorá sa blíži UHD.

50 rokov inovácií, 50 dní výhodných ponúk

V rámci osláv 50. výročia vzniku spoločnosti Samsung bude od 17. júna do 5. augusta k dispozícii 50 obľúbených produktov spotrebnej elektroniky Samsung ako sú QLED televízory, soundbary, monitory, práčky, chladničky či vysávače so zľavami vo výške až 1 960 eur. Za nákup týchto modelov totiž Samsung ponúka peniaze späť (cash back). Zákazníci, ktorí si kúpia 32" UHD monitor UR590, dostanú späť 120 eur.

50 dní trvajúcu ponuku budú priebežne dopĺňať aj ďalšie krátkodobé akcie na vybrané produkty. Stačí len sledovať stránku www.50rokovsamsung.sk.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Kupujte originálne tonerové kazety HP

Lacné tonerové napodobeniny môžu byť riskantným rozhodnutím pre životné prostredie.

Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %

Slovenská investičná skupina pôsobí na trhu od roku 2009

Prebudili ste sa už v sude, sene alebo teepee? Je to zážitok!

Odštartujte svoje zážitky v sude, teepee a sene: Výlety (nie) len pre dobrodruhov.