Utorok, 17. september, 2019 | Meniny má Olympia

15. ročník letnej školy pre študentov z TEC Monterrey, Mexiko

Na Ekonomickej univerzite v Bratislave začal v poradí už 15. ročník letnej školy pre študentov z Mexika.

15. ročník letnej školy pre študentov z TEC Monterrey, Mexiko15. ročník letnej školy pre študentov z TEC Monterrey, Mexiko(Zdroj: Ekonomická univerzita v Bratislave)

V dňoch 8. júla – 2. augusta 2019 sa na Ekonomickej univerzite v Bratislave koná už 15. ročník medzinárodne etablovaného programu letnej školy pre mexických študentov z partnerskej univerzity Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Monterrey, Mexiko. Program letnej školy v prvý deň otvoril a študentov na pôde univerzity privítal Boris MATTOŠ, prorektor pre medzinárodné vzťahy. Na otvorení letnej školy sa zúčastnila aj vedúca oddelenia medzinárodných vzťahov TEC Monterrey, kampus Toluca pani Andrea PANZERA.

Pre 82 študentov TEC Monterrey sú pripravené programy Doing Business a Doing Marketing in Central Europe zostavené pre čo najkomplexnejšie získanie poznatkov o biznis prostredí v Strednej Európe so zameraním na ekonomiku, medzinárodné vzťahy a kultúru. Akademickú časť tvorí 90 kontaktných hodín rozdelených do 3 blokov venovaných prípadovým štúdiám, prednáškam, tréningom mäkkých zručností a exkurziám. Študenti okrem iného navštívia Národnú banku Slovenska a Volkswagen. Okrem akademickej časti mexickí študenti spoznajú nielen hlavné mesto, ale aj okolie. Absolvujú výstup na Devínsky hrad a v rámci Karpatskej cesty navštívia hrad Červený kameň a Slovenskú ľudovú majoliku v Modre.

Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Monterrey patrí medzi najvýznamnejšie univerzity v Latinskej Amerike. Univerzita vznikla v roku 1943 a aktuálne je situovaná v 31 kampusoch v 25 mestách po celej krajine. Business School TEC Monterrey získala v roku 2008 trojitú medzinárodnú akreditáciu AACSB, AMBA, EQUIS.

Ochrana klímy spojí slovenské mestá a obce

Spoločnosť dm drogerie markt pokračuje už piaty rok v najväčšej iniciatíve na podporu dobrovoľníctva pod názvom dm {spoločne}.

Revolučný Volkswagen ID.3 naživo z Frankfurtu!

Na frankfurtskom autosalóne sa predstavil nový model Volkswagenu, ktorý je pre značku jedným z najdôležitejších v histórii.

Na hrúbke záleží. Aj dva centimetre rozhodujú

Stále viac sa hovorí o vplyve vnútorného vzduchu a stavebných materiálov na naše zdravie.