Utorok, 27. október, 2020 | Meniny má SabínaKrížovkyKrížovky

Americký koncept Anatomy Trains prvýkrát na Slovensku

Tento populárny koncept prináša nový pohľad na ľudské telo, tkanivá a ich funkčnosť. Certifikované kurzy prvýkrát aj na Slovensku!

Anatomy TrainsAnatomy Trains (Zdroj: Anatomy Trains)

Koncept Anatomy Trains vytvoril v 90-tych rokoch Tom Myers. Program priniesol nový pohľad na prepojenia ľudského tela a bol zahrnutý v osnovách viacerých uznávaných zdravotníckych odborníkov. Je vhodný pre každého, koho zaujíma vytvorenie dlhotrvajúcich zmien v štruktúre tela a pohybu vďaka chápaniu biomechanických pomerov - fyzioterapeutov, manuálnych terapeutov, trénerov, masérov a všetkých, ktorí chcú svoje vedomosti posunúť o úroveň vyššie.

Anatomy Trains odhaľuje spôsob a princípy, podľa ktorých naše tkanivá pracujú počas pohybu a pri udržiavaní rovnováhy. Na ľudské telo nazerá ako na funkčný celok, skladajúci sa z jednotlivých častí, ktoré sú vzájomne prepojené. Vedie k novým praktickým postupom na zvýšenie stability, koordinácie a rieši dlhotrvajúce kompenzačné mechanizmy držania tela a pohybu.

Odhaľte súvislosti ľudského tela

Vnímanie tela podľa Anatomy Trains si vyžaduje globálne pochopenie „neuro – myo – fasciálnej siete“, ktorá je všadeprítomná a spája celé telo. Jej ovplyvnením dokážeme vytvoriť zmeny v mechanických vzťahoch - či už v rámci regenerácie zranenia alebo za účelom zlepšenia športového výkonu. Celkovým cieľom je zvýšiť váš KQ (kinetický kvocient), teda fyzickú inteligenciu.

Prvý kurz Body Reading sa uskutoční začiatkom novembra v Košiciach. Lektorom je známy Marius Kurkowski, ktorý študoval na prestížnom Soma Institute. V roku 2012 úspešne ukončil štúdium Anatomy Trains Structural Integration vo Veľkej Británii.

Nenechajte si ujsť unikátne certifikované kurzy odkrývajúce možnosti ako zmeniť postavenie štruktúr manuálne, ovplyvňovaním mäkkých tkanív. Vytvárajte dlho pretrvávajúce zmeny v nastavení postúry, ktoré sú viditeľné a majú priaznivý vplyv na zdravotný stav, resp. správnu biomechaniku pohybu.

Bližšie informácie sa dozviete na oficiálnej stránke kurzov.

Anatomy Trains prináša po prvýkrát na Slovensko spoločnosť Helske, ktorá sa v rámci svojich divízií venuje viacerým odvetviam. Helske Energy Save sa zaoberá vývojom stavebných materiálov novej generácie a Helske People Care buduje rezorty pre seniorov v Nemecku. Posledná divízia, Ultimuv, predstavuje sieť pohybových centier s s dôrazom na zdravý pohyb.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Developer roka YIT Slovakia je na Slovensku už desať rokov

K svojim 10. narodeninám dostal aj darček: až 3 ocenenia zo 14. ročníka ASB Gala.

Milan Murcko pri preberaní ceny verejnosti

Pôžička bez úrokov a poplatkov? Áno, existuje

Ako a kde ho môžete získať?

Pomáhajte čítaním

Kúpou predplatného SME.sk podporíte projekt OMAMA.