Sobota, 15. august, 2020 | Meniny má MarcelaKrížovkyKrížovky

MiddleCap poskytol strategické poradenstvo dopravcovi Transdev

(Zdroj: MiddleCap)

Kľúčová vlastnícka zmena na poli verejnej dopravy v Českej republike nastala v skupine 3ČSAD. Novým, väčšinovým vlastníkom sa stala spoločnosť Transdev Česká republika s.r.o., patriaca do nadnárodného koncernu Transdev.

Uzavretím celej transakcie Transdev posilnila svoje postavenie na českom trhu a zaradila sa k štyrom najväčším súkromným dopravcom v krajine. Firma tak pokračuje v trende expanzie v Českej republike, respektíve v stredoeurópskom priestore. Skupina Transdev je svetovým poskytovateľom dopravy, pričom podniká v 20 krajinách sveta na piatich kontinentoch.

MiddleCap bol pri transakcii strategickým finančným poradcom na strane kupujúceho, teda spoločnosti Transdev Česká republika s.r.o.. Výsledkom úspešnej transakcie bola akvizícia 87,04% akcií v ČSAD Havířov a.s. a 25% podielu v BUS MANAGEMENT s.r.o.. Tím MiddleCap manažovala Sabina Matzenauerová, Head of Advisory a Managing Director MiddleCap CZ v spolupráci s Josefom Pokorným, Tomášom Zeľom a Martinom Proksom, Head of Private Equity MiddleCap Group, S.A..

"Vážime si dôvery, ktorej sa nám dostalo zo strany spoločnosti Transdev pri príprave a realizácii náročnej transakcie. Zároveň oceňujeme transparentné a férové vyjednávanie na strane oboch účastníkov obchodu, teda Transdev Česká republika s.r.o. a CIDEM Hranice, a.s.. Veríme, že náš tím prispel k tomu, že Transdev bude skupinu v Českej republike naďalej rozvíjať, " komentovala poradenskú prácu na projekte kúpy skupiny 3ČSAD Sabina Matzenauerová z MiddleCap CZ.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Deväť vecí, ktoré môžete zažiť na Santorini

Santorini nie je len o romantike. Na svoje si prídu aj dobrodružní dovolenkári.

Výmena rozvodov na Sekčove si vyžiada odstávku teplej vody

Práce na najväčšom sídlisku sa blížia do finále.

V zdravom tele zdravý duch

Sedavá robota, málo pohybu, obezita sú fenoménmi modernej doby, ktorá ľudí pripútala ku kancelárskym stoličkám.

V zdravom tele zdravý duch