Streda, 12. august, 2020 | Meniny má DarinaKrížovkyKrížovky

MiddleCap poskytol strategické poradenstvo dopravcovi Transdev

(Zdroj: MiddleCap)

Kľúčová vlastnícka zmena na poli verejnej dopravy v Českej republike nastala v skupine 3ČSAD. Novým, väčšinovým vlastníkom sa stala spoločnosť Transdev Česká republika s.r.o., patriaca do nadnárodného koncernu Transdev.

Uzavretím celej transakcie Transdev posilnila svoje postavenie na českom trhu a zaradila sa k štyrom najväčším súkromným dopravcom v krajine. Firma tak pokračuje v trende expanzie v Českej republike, respektíve v stredoeurópskom priestore. Skupina Transdev je svetovým poskytovateľom dopravy, pričom podniká v 20 krajinách sveta na piatich kontinentoch.

MiddleCap bol pri transakcii strategickým finančným poradcom na strane kupujúceho, teda spoločnosti Transdev Česká republika s.r.o.. Výsledkom úspešnej transakcie bola akvizícia 87,04% akcií v ČSAD Havířov a.s. a 25% podielu v BUS MANAGEMENT s.r.o.. Tím MiddleCap manažovala Sabina Matzenauerová, Head of Advisory a Managing Director MiddleCap CZ v spolupráci s Josefom Pokorným, Tomášom Zeľom a Martinom Proksom, Head of Private Equity MiddleCap Group, S.A..

"Vážime si dôvery, ktorej sa nám dostalo zo strany spoločnosti Transdev pri príprave a realizácii náročnej transakcie. Zároveň oceňujeme transparentné a férové vyjednávanie na strane oboch účastníkov obchodu, teda Transdev Česká republika s.r.o. a CIDEM Hranice, a.s.. Veríme, že náš tím prispel k tomu, že Transdev bude skupinu v Českej republike naďalej rozvíjať, " komentovala poradenskú prácu na projekte kúpy skupiny 3ČSAD Sabina Matzenauerová z MiddleCap CZ.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Stráviť dovolenku na juhu Čiech môžete tento rok výhodnejšie!

Náš región je ideálne miesto na strávenie dovolenky všetkých vekových kategórií.

Poznáte v Banskej Štiavnici aj tieto miesta?

Prvá návšteva banského mesta k ním zväčša nevedie.

Mimoriadna akcia: K ročnému online predplatnému kávovar zdarma

Akcia platí pre nových aj existujúcich predplatiteľov, ktorí si ho predĺžia.