Nedeľa, 8. december, 2019 | Meniny má Marína

„SPRAVBYT“ Ospravedlňujeme za nepríjemnosti

Vážení zákazníci,

v súčasnej dobe prebieha rozsiahla výmena potrubí na hlavnej vetve centrálneho horúcovodného rozvodu, ktorý zásobuje teplom celé sídliska I,II, III v dĺžke cca 3 km.

Takáto rozsiahla investičná akcia tu ešte nebola. Niektoré časti potrubia sú v zemi od výstavby sídliska, to znamená skoro 55 rokov. Táto akcia má zabezpečiť, aby minimálne ďalších 50 rokov nebolo potrebné rozvody meniť a aby sa v minimálnej miere musela v budúcnosti odstavovať dodávka tepla a teplej vody, pre prípadné poruchy na rozvodoch.

Na trase rozvodov sú uzly ( šachty), kde sa spája niekoľko vetiev potrubí o priemere 250 mm. V týchto bodoch je nutné opätovne odstavovať všetky vetvy, aby potrubia boli prázdne a bolo ich možné zvariť. Preto sú odstávky niekoľko krát za sebou a nie je ich možné robiť postupne. Pri tomto nutnom technologickom postupe je potrebné rozvody opätovne niekoľko krát napustiť a vypustiť vodou v objeme 150 000 l. Toto množstvo je potrebné nahriať, aby sa potrubie nahrialo a roztiahlo a v tejto fáze je nutné upevniť potrubia nasypanou zeminou. Každá odstávka vyžaduje realizáciu tohto postupu opätovne.

Pri tejto vysoko profesionálnej práci nie je možné žiaľ predvídať problémy, ktoré postup prác spomaľujú, predlžujú a posúvajú ich ukončenie.

Práce na tejto akcii sa chýlia k záveru a čaká nás už len jedna odstávka na sídlisku II a I v priebehu budúceho týždňa.

Verte nám, že skutočne nie je v našom úmysle našim zákazníkom spôsobovať nepríjemnosti, no niektoré skutočnosti je možné zistiť, až po odkrytí rekonštruovanej trasy resp. šachty.

Za diskomfort sa Vám ospravedlňujeme a za Vašu trpezlivosť a pochopenie Vám ďakujeme.

Ing. Natália Banduričová,

predsedníčka predstavenstva

Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny

Kedy a komu sa oplatí rezervovať dovolenku s predstihom?

7 tipov, ako zariadiť malú kuchyňu

Patríte medzi majiteľov malých kuchýň? Tak určite viete, ako je niekedy ťažké navrhnúť jej priestor tak, aby sa do nej vše vošlo.

​​​​​​​Darujte pod stromček stolovú hru o Gorile

Ahoj vtáčik, si tu? Gorila ti radosť z Vianoc nepokazí. Priatelia sa dali dokopy a vyrobili vtipnú kvízovú hru o známych kauzách.