Štvrtok, 22. október, 2020 | Meniny má SergejKrížovkyKrížovky

Prijatie delegácie z Tishreen University

Rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave, Ferdinand DAŇO, prijal dňa 17.9.2019 delegáciu z Tishreen University v Latakii.

Prijatie delegácie z Tishreen UniversityPrijatie delegácie z Tishreen University (Zdroj: Ekonomická univerzita v Bratislave)

Členmi sýrskej univerzitnej delegácie boli Louay Mohamad SAYOUH tajomník z Katedry ekonómie a plánovania Ekonomickej fakulty, Basem SODAN, prorektor pre pedagogickú prácu, Jaber DIBA, dekan Fakulty aplikovaných vied, Kinda SALHAB z Inštitútu práva ako aj Ali ASSAD, predseda Národného zväzu sýrskych študentov na Slovensku. Tishreen University v Sýrii má 17 fakúlt, Ekonomická fakulta s 35-tisíc študentmi patrí medzi jej najväčšie fakulty.

Za EU v Bratislave sa rokovania zúčastnila okrem rektora aj Paula PUŠKÁROVÁ, prorektorka pre vedu a doktorandské štúdium, Boris MATTOŠ, prorektor pre medzinárodné vzťahy a Peter DRÁBIK, dekan Obchodnej fakulty.

Obsahom rokovania delegácií bola spolupráca medzi oboma univerzitami v oblasti výmeny študentov a učiteľov, ako aj možnosti vzájomnej vedeckovýskumnej spolupráce výskumníkov EU v Bratislave a Tishreen University. EU v Bratislave podpísala memorandum o porozumení s Tishreen University v roku 2009. V rokoch 2017 – 2019 bol realizovaný projekt v rámci programu Erasmus+ medzinárodná kreditová mobilita, v rámci ktorého bolo zrealizovaných 8 prichádzajúcich mobilít (4 študentské a 4 zamestnanecké).

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie

Lukratívna lokalita je nepochybne dôležitá indícia prémiovej kvality bývania, ale adresa úspechu by toho mala ponúknuť viac.

Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje

O životnej profesii nerozhodujú len peniaze.

LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY

Akcia platí pre nových aj existujúcich predplatiteľov, ktorí si ho predĺžia.