Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Zdravý svet v BILLA prináša širokú ponuku aj pre ľudí trpiacich

(Zdroj: BILLA)

Deväť z desiatich Slovákov sa pri nákupe potravín pozerá na kvalitu a zloženie potravín. Väčšina populácie našej krajiny teda tvrdí, že si číta etikety na potravinách. Súvisí to s väčšou dostupnosťou širokej škály potravín a možnosťou výberu, ako aj snahou o zdravý životný štýl. Ďalším faktorom, ktorý vplýva na študovanie etikiet potravín je zvyšujúci sa počet ľudí s intoleranciami laktózy, lepku, cukru či inými ťažkosťami. "Rozhodli sme sa vytvoriť na našich predajniach oddelenie Zdravý svet, ktoré ponúka širokú a prehľadne usporiadanú ponuku najkvalitnejších produktov. Dnes máme takéto oddelenia v testovaní na piatich predajniach, v Bratislave na Bajkalskej ulici, Muchovom námestí, v obchodnom centre Central, v Záhorskej Bystrici a v Moste pri Bratislave," vymenúva hovorkyňa BILLA Kvetoslava Kirchnerová. Plánuje sa rozširovanie tohto konceptu aj do ďalších predajní po celom Slovensku.

Zákazníci si môžu na jednom mieste vybrať zo širokého sortimentu produktov na priamu konzumáciu, ale aj na varenie alebo pečenie. "Potraviny sú umiestnené na jednom oddelení a rozdelené do niekoľkých sekcií – fitness snacky, fitness nápoje, biopotraviny, bezlaktózové, bezlepkové, či dia potraviny. Nachádzajú sa v blízkosti oddelenia ovocia a zeleniny, takže zákazníci si môžu skutočne veľmi rýchlo zostaviť zdravý nákupný košík," dodáva K. Kirchnerová. Špeciálne označené sú aj chladiace vitríny s mliečnym sortimentom, kde spotrebitelia nájdu tovar bez laktózy či s vyšším obsahom proteínov.

Potravinovou intoleranciou trpí čoraz viac ľudí. A potvrdzujú to aj čísla. Z prieskumu realizovaného minulý rok vyplýva, že záujem o tento druh potravín stúpa. "Bio, zdravé, bezlaktózové a bezlepkové potraviny patrili medzi tie typy potravín, ktoré dnes nakupujeme výrazne častejšie ako tomu bolo v 90-tych rokoch," hovorí Michal Vyšinský z prieskumnej agentúry 2muse. Bezlaktózové, dia a bezgluténové sekcie oddelenia Zdravý svet ponúkajú desiatky možností produktov, na ktorých si môžu pochutnať aj ľudia s intoleranciami. "Ponuka je skutočne široká, napríklad bezgluténových, teda bezlepkových potravín, máme v ponuke viac ako 130 druhov a to vrátane viac ako 30 druhov bezlepkového pečiva," povedala Kvetoslava Kirchnerová z BILLA a dodáva, že práve šírka a rôznorodosť sortimentu sú dnes pre zákazníkov dôležitými atribútmi pri nákupe potravín.

Väčšina produktov v ponuke Zdravého sveta je v tzv. bio kvalite. Certifikáciu a označenie BIO môžu niesť jedine produkty ekologického poľnohospodárstva. Pri ich pestovaní a spracovaní sa dodržiavajú prísne pravidlá a normy, zakázané je používať pesticídy či umelé hnojivá, umelé (syntetické) farbivá, aromatické a konzervačné látky, ochucovadlá a iné prídavné látky. Medzi produktami je aj tovar označený privátnou značkou BILLA BIO. Výrobky pod touto značkou sa dajú kúpiť iba v predajniach BILLA a v sortimente okrem iných možno nájsť rôzne cereálie, sušienky, strukoviny, čaje, oleje, výrobky zo sóje, ovocné a orieškové tyčinky, ale aj ovocie a zeleninu.

Ponuku bioproduktov obohatila aj rozšírená ponuka známej značky Alnatura. Na tomto pulte možno nájsť chutné bio šťavy, nápoje, müsli, nátierky, detskú výživu, zaváraniny, chleby, sušené plody a jadierka, med, viacero druhov ochutenej a morskej soli, koreniny a oveľa viac. V ďalších sekciách možno nájsť aj širokú ponuku doplnkov výživy, džúsov a samozrejme aj pečiva a chleba.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro

Náklady bude už čoskoro možné rozúčtovať aj pomocou aplikácií ako Messenger či WhatsApp.

Zelená Bratislava

Vyvetrajte si hlavu v jednom z najzelenších hlavných miest na svete.

Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?

Tím FortiGuard Labs zaznamenal značný nárast bezpečnostných hrozieb počas pandémie.