Štvrtok, 29. október, 2020 | Meniny má KláraKrížovkyKrížovky

Iba raz v roku: Jedinečné preteky uprostred vinohradov

Keď sa povie Tokaj, predstavíme si nekonečné, slnkom zaliate vinice, studené tufové pivnice a kvalitné slovenské víno. No aj tento rok sa vám s touto vinohradníckou oblasťou môže spájať aj jedno skvelé športové podujatie! Pripravte sa teda na to, že hneď prvá po-maratónska sobota (12.októbra 2019) bude na Tokaji patriť nielen vínu, ale predovšetkým športu.

Tour de Tokaj: pre bežcov i cyklistov

Cyklisti a bežci z celého okolia sa druhú októbrovú sobotu stretnú v Malej Tŕni, kde spoločne odštartujú ďalší ročník tohto krásneho športového podujatia. Pre pretekárov sú pripravené netradičné trate, ktorými sa za bežných dní určite neprebehnú a ani neprevezú. Práve ojedinelá trať dodáva týmto pretekom výnimočnosť. Tour de Tokaj je tohto roku prvýkrát medzi TOP podujatiami Košického samosprávneho kraja.

Tokajské vinice sa tentokrát premenia na bežecké a cyklistické trate, kde si svoje sily zmerajú profesionáli, ale aj rekreační športovci. Pre bežcov bude pripravená trať s dĺžkou 11,5 kilometra s prevýšením 150 metrov a “saganovci” sa celkovo prevezú 37 kilometrov cez obce Veľká a Malá Bara, Černochov, Veľká Tŕňa a Čerhov.

Prihláste sa aj vy a zabojujte o titul víťaza Tour de Tokaj - registrácia končí 30. septembra!

Tour de Tokaj nie je len pre tých, ktorí radi prekonávajú limity. Je tiež o skvelom pocite z jazdy a účasti. Pripravené sú totiž aj nesúťažné kategórie. Na rekreačných bežcov čaká kategória RUN s dĺžkou trate 5 kilometrov a na cyklistov zas kategória BIKE REKREA. Tí najmenší si svoju kondíciu a bojovnosť môžu otestovať tiež, a to na kratšej, 1 kilometer dlhej pretekárskej BABY dráhe.

Spojte šport s objavovaním

Okrem samotných pretekov je 12. október ideálnym dňom na rodinné výlety. Počas celého podujatia bude pripravený program, ktorý zabaví malých i veľkých, tombola a možnosť navštíviť atrakcie v okolí. Za návštevu určite stojí nádherná, 12 metrov vysoká vyhliadková veža v tvare dreveného suda v obci Malá Tŕňa alebo niektoré z vinárstiev, v ktorých môžete ochutnať najlepšie tokajské vína. Príjemným zážitkom bude aj plavba po rieke Bodrog, návšteva kaštieľa v Borši či Domu tradícií v Čerhove.

Prihláste sa aj vy na Tour de Tokaj a spoznajte našu najmenšiu vinohradnícku oblasť so zvýšeným tepom!

Tour de Tokaj sa koná s finančnou podporou Košického samosprávneho kraja.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Nové Porsche Panamera spája nespojiteľné

Porsche ide vlastnou cestou. Dokazuje, že komfort a športová jazda sa nevylučujú, pričom nadšencov oslovuje aj ako plug-in hybrid.

Tradičná plodina zo Slovenska mizne. Čo sa deje so zemiakmi?

Dovážame nielen citrusy, ale aj zemiaky.

UNIQA preberá dôchodkové fondy AXA, pre klientov sa nič nemení

Vlastníkom AXA na Slovensku sa stala UNIQA. Pre klientov sa nič nemení. Ich úspory v dôchodkových fondoch budú v bezpečí .