Streda, 20. január, 2021 | Meniny má DaliborKrížovkyKrížovky

Trápi vás prechladnutie? Stavte na silu prírody!

Pripravte sa na nastupujúcu jeseň. Stavte na prírodu pri posilňovaní imunity aj pri nachladnutí. Aké bylinky sú najúčinnejšie?

Na nádchu choďte od lesa

A to skoro doslova, pretože pri ťažkostiach s nosnou sliznicou a hornými dýchacími cestami sú účinnými pomocníkmi výťažky z jedle a borovice. K uvoľneniu horných dýchacích ciest pomáha tiež eukalyptus, mäta alebo tymian. Vhodné sú ako k vnútornému užívaniu, tak na inhaláciu. Vyskúšať ich môžete aj vo forme kapsúl alebo sprejov do nosa, ako je napríklad Sinustrong .

Rakytník pri podráždení hrdla

Liečivú silu rakytníka poznali už v starom Grécku. Rakytník obsahuje celý rad vitamínov, vrátane vysokej dávky vitamínu C, ktorá je niekoľkonásobne vyššia ako napríklad v pomaranči. Olej z rakytníka zároveň pomáha aj antibakteriálne. Pôsobí regeneračne aj na zníženie bolesti, preto sa hodí aj pri podráždení hrdla. Stále populárnejší rakytníkový olej (obsahuje ho napríklad sprej do hrdla Larfasol ) má antioxidačné a upokojujúce účinky a prispieva tak k správnej obranyschopnosti organizmu. Výhodou tejto olejovej formy je, že zároveň zvlhčuje sliznicu a napomáha jej regenerácii.

Borovica a skorocel pri kašli

Pri ťažkostiach s hornými aj dolnými cestami dýchacími pomôže borovica, ktorá podporuje správnu funkciu dýchacieho systému, a tým pomáha voľnejšie dýchať. Môžete si z nej pripraviť čaj alebo môžete trochu pohodlnejšie jej výťažky užívať už spracované vo forme tinktúr alebo kapsúl (napríklad doplnok stravy Atmosil ). Okrem borovice prináša úľavu tiež skorocel. Ten je možné užívať formou čajov alebo ako sirup, ktorý sa hodí hlavne pre deti.

Vitamín C na imunitu

V období prechladnutia je najdôležitejšia prevencia, ktorou je posilnenie imunity. Dodajte preto telu potrebnú dávku vitamínov, najmä vitamínu C, ktorý podporuje obranyschopnosť organizmu. Užívať ho môžete v rastlinnej podobe. Najviac ho obsahuje rakytník, šípok či citrusy, ale aj niektoré druhy zeleniny, napr. paprika či paradajky. Doplniť vitamín C môžete aj pomocou doplnkov stravy v tabletkách alebo pre deti vo forme lízaniek, ako napríklad lízanky Larfasol , ktoré obsahujú vitamín C i rakytník.

Sinustrong sprej - zdravotnícka pomôcka

Sinustrong kapsuly - výživový doplnok

Larfasol sprej - zdravotnícka pomôcka

Larfasol lízanky - výživový doplnok

Atmosil kapsuly - výživový doplnok

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020

Celkový trh s uvedenými vozidlami tak poklesol o takmer 25% oproti roku 2019.

Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách

Digitalizácia má byť o moderných riešeniach, ktoré slúžia ľuďom. Ich zavádzanie do každodenného života je prioritou aj pre DATALAN

Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru

Trend podčiarkujú čísla návštevnosti webstránky poisťovne a stavebnej sporiteľne Wüstenrot