Streda, 21. október, 2020 | Meniny má UršuľaKrížovkyKrížovky

OTP Banka už tradične vypláca príspevky na vzdelávanie

Dlhé rady pred pobočkami OTP Banky nebudú v najbližších dňoch nič prekvapivé.

Od 27. septembra začala banka vyplácať finančné príspevky Správcu nadácie Gábora Bethlena na financovanie vzdelávania. Žiaci a študenti zo škôl s vyučovacím jazykom maďarským dostanú na nákup učebníc a učebných pomôcok 70 eur. Takáto suma každej domácnosti so školopovinnými deťmi určite pomôže.

Žiaci materských, základných a stredných škôl získajú v rámci programu 70 eurový príspevok a študenti vysokých škôl 10 eur. Príspevky na financovanie vzdelávania vypláca Správca nadácie Gábora Bethlena prostredníctvom OTP banky už ôsmykrát. Pre školský rok 2019/2020 bol príspevok odsúhlasený viac ako 44 000 žiakom a študentom. Tento počet znamená najmä v prvých týždňoch zvýšený nápor na hotovostné operácie v tridsiatich pobočkách OTP Banky zapojených do projektu vyplácania príspevkov.

Po organizačnej stránke projekt zastrešuje Zväz maďarských pedagógov na Slovensku, ktorý zároveň schvaľuje žiadosti o finančný príspevok. OTP Banka následne zabezpečí ich vyplatenie.

OTP Banka uprednostňuje vyplácanie príspevkov na účet. Je to pre všetkých klientov najrýchlejšia cesta, ako sa k peniazom dostať. Na všetky účty vedené v OTP Banke budú príspevky odoslané a pripísané ešte v deň začatia vyplácania, teda 27. septembra. Všetci ostatní, ktorí sa spoliehajú na hotovosť, budú musieť navštíviť pobočku OTP Banky.

„Každý rok sa pred pobočkami OTP Banky tvoria v súvislosti s vyplácaním príspevkov Správcu nadácie Gábora Bethlena rady čakajúcich. V tomto čase vždy niekoľkonásobne narastie počet klientov, ktorí vyberajú príspevok v hotovosti, kvôli čomu sa predlžuje aj doba obsluhy na pobočkách. Naši pracovníci robia všetko pre to, aby sme v čo najkratšom čase zabezpečili pre všetkých našich klientov štandardný komfort bežnej prevádzky pobočky,“ povedal hovorca OTP Banky Róbert Varšányi.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Úprava osobného motorového vozidla

Zníženie podlahy v osobnom automobile je ideálnou úpravou pre prepravu telesne postihnutých osôb sediacich na invalidnom vozíku.

Bezbariérové vozidlo pre vozičkára Fiat Doblo

Important information for Brazilians living in Slovakia

Take action to receive information about the elections in Brazil and the Embassy of Brazil's activities.

Prečo sú dnes ryby také dôležité?

Vitamín D je pre ľudský organizmus prospešný na viacerých frontoch.