Štvrtok, 21. november, 2019 | Meniny má Elvíra

OTP Banka už tradične vypláca príspevky na vzdelávanie

Dlhé rady pred pobočkami OTP Banky nebudú v najbližších dňoch nič prekvapivé.

Od 27. septembra začala banka vyplácať finančné príspevky Správcu nadácie Gábora Bethlena na financovanie vzdelávania. Žiaci a študenti zo škôl s vyučovacím jazykom maďarským dostanú na nákup učebníc a učebných pomôcok 70 eur. Takáto suma každej domácnosti so školopovinnými deťmi určite pomôže.

Žiaci materských, základných a stredných škôl získajú v rámci programu 70 eurový príspevok a študenti vysokých škôl 10 eur. Príspevky na financovanie vzdelávania vypláca Správca nadácie Gábora Bethlena prostredníctvom OTP banky už ôsmykrát. Pre školský rok 2019/2020 bol príspevok odsúhlasený viac ako 44 000 žiakom a študentom. Tento počet znamená najmä v prvých týždňoch zvýšený nápor na hotovostné operácie v tridsiatich pobočkách OTP Banky zapojených do projektu vyplácania príspevkov.

Po organizačnej stránke projekt zastrešuje Zväz maďarských pedagógov na Slovensku, ktorý zároveň schvaľuje žiadosti o finančný príspevok. OTP Banka následne zabezpečí ich vyplatenie.

OTP Banka uprednostňuje vyplácanie príspevkov na účet. Je to pre všetkých klientov najrýchlejšia cesta, ako sa k peniazom dostať. Na všetky účty vedené v OTP Banke budú príspevky odoslané a pripísané ešte v deň začatia vyplácania, teda 27. septembra. Všetci ostatní, ktorí sa spoliehajú na hotovosť, budú musieť navštíviť pobočku OTP Banky.

„Každý rok sa pred pobočkami OTP Banky tvoria v súvislosti s vyplácaním príspevkov Správcu nadácie Gábora Bethlena rady čakajúcich. V tomto čase vždy niekoľkonásobne narastie počet klientov, ktorí vyberajú príspevok v hotovosti, kvôli čomu sa predlžuje aj doba obsluhy na pobočkách. Naši pracovníci robia všetko pre to, aby sme v čo najkratšom čase zabezpečili pre všetkých našich klientov štandardný komfort bežnej prevádzky pobočky,“ povedal hovorca OTP Banky Róbert Varšányi.

Zoznámte sa: Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

Slezská univerzita v Opavě

EkF TUKE – výzva pre tvoju budúcnosť

EkF TUKE je známa dôrazom na kvalitu vzdelávania, priateľské prostredie a orientáciou na cudzie jazyky.

Zažite svoj vlastný úspech

Univerzita Komenského v Bratislave.