Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Slovenská sporiteľňa podporila charitatívnu zbierku

Vo viac ako 40 zberných miestach sa podarilo vyzbierať vyše 40 tisíc školských pomôcok a 10 tisíc eur.

Zbierku školských pomôcok zorganizovala Slovenská katolícka charita v spolupráci so Slovenskou sporiteľňou a mestom Bratislava. Pomôcky poputujú malým školákom zo sociálne slabších pomerov, krízových centier či deťom z charitných detských domov na Slovensku. Ruku k dielu výrazne priložila aj najväčšia banka.

„Podpora rodín, detí a vzdelávania na Slovensku patrí dlhodobo medzi priority Slovenskej sporiteľne. Od roku 2015 sme spolu s našou nadáciou venovali na rodinné a kresťanské projekty takmer 700 000 eur. Uvedomujeme si, že nie všetky deti majú v živote rovnakú štartovaciu čiaru, aby sa mohli vzdelávať a byť úspešné v budúcnosti. Preto sme sa rozhodli podporiť zbierku, ktorá má na Slovensku už 10-ročnú tradíciu, a pomôcť tak deťom, ktoré to potrebujú,“ povedala Dáša Juríková, riaditeľka marketingu Slovenskej sporiteľne.

Slovenská sporiteľňa v rámci zberných miest vyzbierala vyše 120 kilogramov pomôcok.
Navyše, na nové pomôcky finančne prispela čiastkou 6 500 eur.

Zbierku školských pomôcok koordinuje Slovenská katolícka charita na Slovensku cez arcidiecézne a diecézne charity, ktoré poznajú konkrétne potreby v obciach či v mestách rôznych regiónov Slovenska.

„Naša pomoc je vždy adresná. Školské pomôcky sme napríklad darovali rodine so šiestimi deťmi, ktorá býva v ubytovni v dezolátnom stave za vysoké nájomné. Práve kvôli mnohým deťom si rodina nevie nájsť podnájom. Školské tašky, papiere, zošity, perá, ceruzky či geometrické pomôcky teda skutočne školákom pomohli a rodičia, ktorí si školské pomôcky u nás vyzdvihli, boli nesmierne vďační za pomoc,“ priblížil konkrétnu pomoc rodine Karol Vlasák, sociálny pracovník Bratislavskej arcidiecéznej charity.

Načítavam video...

Úspechom tohtoročnej kampane bolo aj video „Každému z náš niečo chýba“, ktoré vzniklo vďaka pomoci partnerov Slovenskej sporiteľne a Magistrátu hlavného mesta Bratislavy. Zbierka školských pomôcok tak opäť posunula latku vyššie a ukázala úspešný príklad spolupráce samosprávy, tretieho sektora a banky.

Slovenská sporiteľňa spolu so svojou nadáciou podporuje aj ďalšie formy vzdelávania. Aktuálne má spustený už druhý ročník grantového programu #mamnato, v rámci ktorého opäť rozdelí celkovo 250 000 eur. O podporu sa môžu uchádzať neziskové organizácie, školy a samosprávy s projektmi zameranými na rozvoj životného prostredia a komunít, inovácie v sociálnej oblasti alebo na komunitné vzdelávanie. Podať žiadosť o grant je možné do konca októbra.

Detailné podmienky sú zverejnené v grantovej výzve na stránke www.mamnatogrant.sk.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line