Pondelok, 6. apríl, 2020 | Meniny má Irena

Nakuknite za bránu továrne Ferrari

Príďte si obzrieť viac ako 100 víťazných trofejí pokope do talianskeho Maranella, rodiska legendárnej značky Ferrari.

Múzeum Ferrari v meste MaranelloMúzeum Ferrari v meste Maranello

Maranello je malé mestečko na severe Talianska, neďaleko Modeny. Nie je to však bežné talianske mesto. Je to rodisko legendárnych automobilov Ferrari. Zakladateľ značky, Enzo Ferrari, sem v 40-tych rokoch minulého storočia presťahoval svoju fabriku z Modeny a dodnes je toto miesto obľúbenou zastávkou všetkých fanúšikov legendárnej značky. Nachádza sa tu továreň, športová divízia Scuderia Ferrari, okruh Fiorano a múzeum, v ktorom je ukrytých napríklad viac ako 100 víťazných trofejí či modely úspešných monopostov F1 s logom vzpínajúceho sa koňa.

Značka Ferrari sa môže pochváliť rôznymi titulmi naj. A jedným z nich je aj najznámejší a najdlhší vzťah vo svete motoršportu. Je ním technologické partnerstvo so spoločnosťou Shell, ktoré siaha už k prvým dňom existencie tejto talianskej značky. Tím vývojárov Shell vyvíjal a dodnes vyvíja palivá a motorové oleje pre monoposty Scuderia Ferrari F1. Tak ich môže testovať v extrémnych podmienkach najnáročnejšieho motoršportu. Výsledkom je, že palivo pre pretekárske monoposty obsahuje až 99 % tých istých typov zlúčenín ako palivá Shell V-Power, ktoré môžete tankovať na slovenských čerpacích staniciach.

Už prvé Ferrari 125 S, ktoré skonštruoval samotný Enzo Ferrari a opustilo brány továrne v Maranelle v roku 1947 malo natankované palivo Shell v nádrži a v motore olej rovnakej značky. A to sa doteraz nezmenilo – každé nové Ferrari opúšťa brány Maranella s rovnakou výbavou.

Ak by ste radi nazreli do zákulisia legendárnej značky, Shell vás tam rád zoberie. A pripraví vám skvostný program: navštívite pretekársky okruh Fiorano, prezriete si továrneň Ferrari, navštívite slávne Múzeum Ferrari, naobedujete sa v historickej reštaurácii a chýbať nebude slávnostná gala večera v múzeu.

Stačí, ak v období od 7. októbra do 1. decembra 2019 natankujete aspoň 30 litrov prémiového paliva Shell V-Power, zaregistrujete údaje z pokladničného dokladu a ste v hre. Do Maranella pocestuje 6 víťazov s doprovodom. Viac informácií na tejto stránke.

Sú vaše deti teraz viac na nete?Zoberte ich na www.detinanete.sk

Je to tak, momentálne sa podstatná časť bežných aktivít detí presunula do online prostredia.

Pri kúpe klimatizácie sa oplatí poznať aj druhý názor

Ak ste si už nechali vypracovať jednu ponuku, využite možnosť získať aj druhý názor od odborníkov. Jednoducho, online a zadarmo.

V centre Košíc vyrastá eco-friendly biznis centrum

Splachuje sa podzemnou vodou, vzduch filtrujú a merajú jeho kvalitu.