Pondelok, 25. január, 2021 | Meniny má GejzaKrížovkyKrížovky

Nakuknite za bránu továrne Ferrari

Príďte si obzrieť viac ako 100 víťazných trofejí pokope do talianskeho Maranella, rodiska legendárnej značky Ferrari.

Múzeum Ferrari v meste MaranelloMúzeum Ferrari v meste Maranello

Maranello je malé mestečko na severe Talianska, neďaleko Modeny. Nie je to však bežné talianske mesto. Je to rodisko legendárnych automobilov Ferrari. Zakladateľ značky, Enzo Ferrari, sem v 40-tych rokoch minulého storočia presťahoval svoju fabriku z Modeny a dodnes je toto miesto obľúbenou zastávkou všetkých fanúšikov legendárnej značky. Nachádza sa tu továreň, športová divízia Scuderia Ferrari, okruh Fiorano a múzeum, v ktorom je ukrytých napríklad viac ako 100 víťazných trofejí či modely úspešných monopostov F1 s logom vzpínajúceho sa koňa.

Značka Ferrari sa môže pochváliť rôznymi titulmi naj. A jedným z nich je aj najznámejší a najdlhší vzťah vo svete motoršportu. Je ním technologické partnerstvo so spoločnosťou Shell, ktoré siaha už k prvým dňom existencie tejto talianskej značky. Tím vývojárov Shell vyvíjal a dodnes vyvíja palivá a motorové oleje pre monoposty Scuderia Ferrari F1. Tak ich môže testovať v extrémnych podmienkach najnáročnejšieho motoršportu. Výsledkom je, že palivo pre pretekárske monoposty obsahuje až 99 % tých istých typov zlúčenín ako palivá Shell V-Power, ktoré môžete tankovať na slovenských čerpacích staniciach.

Už prvé Ferrari 125 S, ktoré skonštruoval samotný Enzo Ferrari a opustilo brány továrne v Maranelle v roku 1947 malo natankované palivo Shell v nádrži a v motore olej rovnakej značky. A to sa doteraz nezmenilo – každé nové Ferrari opúšťa brány Maranella s rovnakou výbavou.

Ak by ste radi nazreli do zákulisia legendárnej značky, Shell vás tam rád zoberie. A pripraví vám skvostný program: navštívite pretekársky okruh Fiorano, prezriete si továrneň Ferrari, navštívite slávne Múzeum Ferrari, naobedujete sa v historickej reštaurácii a chýbať nebude slávnostná gala večera v múzeu.

Stačí, ak v období od 7. októbra do 1. decembra 2019 natankujete aspoň 30 litrov prémiového paliva Shell V-Power, zaregistrujete údaje z pokladničného dokladu a ste v hre. Do Maranella pocestuje 6 víťazov s doprovodom. Viac informácií na tejto stránke.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Na jeho budúcnosť sme sa opýtali Mareka Mičienku, obsahového manažéra Seduo.sk

6 h

Paneurópska VŠ sa môže pochváliť ďalším úspechom. Absolventi jej fakúlt patria medzi najlepšie zarábajúcich vo svojom odbore.

6 h

Kvôli kríze spojenej s ochorením COVID-19 čelia mnohí naši podnikatelia skutočne ťažkej situácii.

16 h