Streda, 28. október, 2020 | Meniny má DobromilaKrížovkyKrížovky

Realitná kancelária v roku 2019

Mnohí začínajúci podnikatelia snívajú o založení vlastnej realitnej kancelárie. Jej založenie môžete zrealizovať dvoma spôsobmi.

Mnohí začínajúci podnikatelia snívajú o založení vlastnej realitnej kancelárie. Jej založenie môžete zrealizovať dvoma spôsobmi:

• do svojej súčasnej spoločnosti si môžete pridať ďalší predmet podnikania,
  • alebo si založiť novú spoločnosť respektíve s.r.o.

Tak ako pri založení novej spoločnosti je potrebné si vybrať predmet podnikania, aj v prípade vykonávania realitnej činnosti je dôležité do predmetu podnikania uviesť ,,Sprostredkovanie predaja, prenájmu a kúpy nehnuteľnosti (realitná činnosť),,.

Pre prevádzkovanie realitnej činnosti jedôležitá odborná spôsobilosť, ktorá sa preukazuje:

• vysokoškolským vzdelaním právnického, ekonomického, stavebného alebo architektonického smeru, alebo
  • úplným stredným vzdelaním s maturitou a praxou v odbore 5 rokov.

Medzivšeobecné podmienky prevádzkovania tejto živnosti patrí:

• dosiahnutý 18. rok veku
  • bezúhonnosť
  • spôsobilosť na právne úkony.

Spoločnosti si zapisujú ako predmety podnikania viaceré možnosti, z hľadiska efektívneho fungovania spoločnosti.

Medzi najčastejšie zapisované predmety podnikania patria:

• prenájom hnuteľných vecí,
  • sprostredkovateľská činnosť v oblasti služieb, výroby alebo obchodu,
  • prenájom nehnuteľností spojený s poskytovaním iných ako základných služieb,
  • uskutočňovanie stavieb a ich zmeny,
  • stavebné práce pri dokončovaní interiérov a exteriérov,
  • správa a údržba nebytového a bytového fondu v rozsahu voľných živností,
  • poskytovanie administratívnych služieb.

Po výbere predmetov podnikania je ďalším krokom spoločnosti podanie žiadosti naživnostenský register, aby spoločnosť získala oprávnenie na podnikanie. Realitná činnosť je zaradená medzi voľné živnosti a pri získaní oprávnenia na podnikanie je potrebné zaplatiť správny poplatok - pri elektronickom podaní - 7,50 eur, pri papierovom ohlásení - 15 eur.

Po získaní oprávnenia na podnikanie je posledným krokom prezaloženie eseročky s realitnou činnosťou zápis do obchodného registra. Až dňom zápisu do obchodného registra môže začať Vaša spoločnosť podnikať v danej oblasti.

Pre úspešné rozbehnutie Vašej realitnej činnosť je vhodné už počas zakladania spoločnosti, pripravovať sa na toto podnikanie rôznymi spôsobmi. Napr. hľadaním informácií na trhu v tejto oblasti , hľadaním budúcich partnerov ako sú napr.právne služby pre realitnú kanceláriu alebo vytváraním vlastných internetových stránok týkajúcich sa tejto oblasti.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Pohoda v domácnosti sa odvíja od jednej veci. Neuveríte, od akej

Základ príjemného bývania je pomerne jednoduchý.

Nenechajme jeden druhého bez pomoci a kontaktu

Každým nákupom v Kauflande je teraz pomoc bližšie!

Neodkladajte pre koronavírus vyšetrenie svojich očí

V Očnom centre Sokolík poskytujeme očnú starostlivosť v plnom rozsahu, v operačných sálach, i v špecializovaných ambulanciách.