Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Pomoc ženám v núdzi

Projekt, ktorý pomáha stovkám dievčat a žien žiť plnohodnotný život.

TÉMA SOCIÁLNEJ INKLÚZIE JE STÁLE VIAC AKTUÁLNA. NA SLOVENSKU OBZVLÁŠŤ REZONUJE NA VÝCHODE, KDE SÚ SOCIÁLNE OTÁZKY A NALIEHAVOSŤ ICH RIEŠENIA PODSTATNE VÝRAZNEJŠIE AKO V OSTATNÝCH KRAJOCH.

„Skupina VSE Holding, ktorá pôsobí prevažne na tomto území si je plne vedomá potrieb svojho regiónu a vníma ich veľmi citlivo. Téme sociálnej inklúzie sa venuje aktívne od roku 2007, kedy nadviazala spoluprácu s organizáciou Úsmev ako dar, s ktorou sa spoločne snažia zmierňovať negatívny dopad týchto problémov na osudy ľudí žijúcich v regióne,“ povedala Andrea Danihelová, hovorkyňa spoločnosti VSE Holding.

K podpore krízových centier, ktoré pomáhajú rodinám s deťmi, v ktorých by inak mohlo dôjsť k vyňatiu dieťaťa a tiež mladým dospelým viesť plnohodnotný život, pribudol v roku 2013 projekt Pomoc ženám v núdzi. Ten je zameraný na podporu dievčat vyrastajúcich v detských domovoch, ale aj žien vystavených násiliu či matkám s deťmi, pre ktoré sú tieto centrá domovom. Dalo by sa teda povedať, že ide o akúsi nadstavbu krízových centier.

Projekt doposiaľ pozitívne ovplyvnil osudy viac ako 500 žien a detí. Desiatkam z nich poskytuje pravidelnú štipendijnú podporu, pomáha s rekvalifikáciou či dovzdelávaním a rodinám s deťmi poskytuje špeciálne sociálne poradenstvo či dlhodobé odborné sprevádzanie. Samozrejme, dôležitou je aj priama finančná pomoc dievčatám a ženám či podpora rekonštrukcie krízových centier, prostredníctvom ktorých sa im pomoc dostáva.

„Ide o citlivú a náročnú tému, ktorá si vyžaduje dlhodobú pomoc a podporu založenú na vzájomnej dôvere a tá, myslím si, v našej spolupráci s Úsmev ako dar nechýba. O tom, že ide o zmysluplný projekt hodný podpory svedčí aj fakt, že v pomoci ženám a krízovým centrám sa angažujú aj naši zamestnanci. Sami a spontánne pomáhajú v mnohých krízových situáciách napr. darovaním detských vecí, hygienických potrieb, vybavenia do domácnosti či dobrovoľníckymi aktivitami,“ uzatvára A. Danihelová.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line