Pondelok, 13. júl, 2020 | Meniny má MargitaKrížovkyKrížovky

Noc divadiel má okrúhle výročie a je v znamení Nežnej revolúcie

Ponúkne výnimočné predstavenia, stretnutia s hercami a herečkami a iné zážitky.

Noc divadiel, ktorú koordinuje Divadelný ústav v Bratislave, otvorí brány divadiel, kultúrnych centier a umeleckých škôl na Slovensku už desiaty raz. Ponúkne výnimočné predstavenia, stretnutia s obľúbenými hercami a herečkami či iné netradičné zážitky. Tohtoročná Noc divadiel sa nesie v znamení Nežnej revolúcie.

Noc divadiel sa koná každoročne, vždy tretiu novembrovú sobotu, keď program v divadlách na celom Slovensku plynie až do neskorej noci. Divadlá, kultúrne centrá, umelecké školy a ďalšie kultúrne priestory otvoria 16. novembra dvere a zákulisia počas večerných a nočných hodín, aby demonštrovali svoju otvorenosť novým podnetom a inšpiráciám. Myšlienka spoločného podujatia vznikla na podnet francúzskych divadelných umelcov a prvýkrát sa ako pilotný program realizovala 25. októbra 2008 v Chorvátsku v Detskom divadle Dubrava v Záhrebe a v Šibenskom divadle. Možnosť prezentovať divadelný program aj inak, ako počas všedných dní, spája každý rok stovky divadiel a tisícky divákov po celej Európe. Počas Noci divadiel môže divák skúmať, objavovať a zapájať sa do diania, či sa len príjemne usadiť, vnímať a nechať sa unášať divadlom počas celej noci.

Program Noci divadiel 2019 sa bude odohrávať v 27 slovenských mestách a viac ako päťdesiatich divadlách, kultúrnych centrách, umeleckých školách a kultúrnych priestoroch po celom Slovensku. Noc divadiel je výnimočné podujatie, ktoré vytvára veľkú divadelnú rodinu a okrem profesionálnych umelcov zapája aj ochotnícke súbory. Okrem dobrého divadla je pripravený aj rozmanitý sprievodný program – výstavy, videoprojekcie, rozhovory s divadelnými osobnosťami, divadelné kvízy, workshopy, koncerty. Tohtoročná Noc divadiel sa nesie aj v znamení Nežnej revolúcie a jej aktuálneho odkazu.

Kompletný program Noci divadiel 2019 nájdete na www.nocdivadiel.sk .

Zapojené mestá – Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bratislava, Hlohovec, Kladzany, Košice, Levice, Malacky, Martin, Nitra, Partizánske, Považská Bystrica, Prešov, Prievidza, Púchov, Rožňava, Senec, Soblahov, Spišská Nová Ves, Tesáre, Topoľčany, Trebišov, Trenčín, Trnava, Zohor, Zvolen, Žilina.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

YZOP: Nové kníhkupectvo pre náročných

Hovorí sa, že človek v dnešnej dobe číta iba krátke články, niekedy iba vybrané odseky.

Yzop.sk: Vaše internetové kníhkupectvo

Získajte EKO čistiace prostriedky od slovenského výrobcu zdarma

Baby Cleaner hygienicky čistí okolie vašich detí a v súlade s prírodou. Výrobcom je slovenská Rodinná firma.

Ekologické čistiace prostriedky nijako nepoškodzujú pokožku. Práve naopak, vzácne za studena lisované oleje a výťažky z rastlín ju vyživujú.

Študijný program s uplatnením v automobilovom priemysle

Professional MBA Automotive Industry, postgraduálne vzdelávanie pre manažérov v angličtine poskytované STU v Bratislave a TU Wien.