Utorok, 27. október, 2020 | Meniny má SabínaKrížovkyKrížovky

Podpora pre viac zelene do našich miest

Zapojte sa do programu Zelené oázy a získajte grant pre váš projekt.

Ak máte nápad, ktorý pomôže životnému prostrediu vo vašej obci alebo meste a ste pripravení ho uskutočniť sami a s pomocou vašich priateľov, susedov a známych, prihláste sa a môžete získať grant na jeho realizáciu.

Slovnaft a Nadácia Ekopolis otvorili už 14. ročník environmentálneho programu Zelené oázy. Jeho hlavnou témou v tomto roku je podpora rozmanitosti života. V praxi to znamená vytváranie zelených plôch s lepšími hniezdnymi možnosťami pre vtáky, výsadbou vhodných rastlín slúžiacich ako potrava pre rôzne druhy hmyzu, či ako úkryt pre veverice, ježe, jašterice a iné živočíchy potrebné pre rovnováhu v prírode.

Program Zelené oázy má motivovať aktívnych občanov v neziskových organizáciách, miestnych samosprávach, školských zariadeniach a v centrách voľného času k vytváraniu, obnove alebo oživovaniu ekologicky hodnotných lokalít a trás. Cieľom je aj podpora trvalej starostlivosti o oblasti, ktoré slúžia širokej verejnosti, podporujú ochranu prírody a trvalú udržateľnosť.

„Naša spolupráca s Nadáciou Ekopolis priniesla doteraz Slovensku 324 nových alebo obnovených zelených miest, ktoré plnia svoju úlohu nielen z pohľadu životného prostredia, ale aj z pohľadu budovania vzťahov medzi lokálnymi komunitami, ktoré sa pričinili o ich vznik či revitalizáciu. Pri budovaní ciest a výstavbe sídel by sme nemali zabúdať na rovnováhu, ktorú potrebujeme udržiavať s prírodou. Naším cieľom je podporiť projekty prinášajúce viac zelene do našich miest,“ uvádza Anton Molnár, riaditeľ Komunikácie SLOVNAFT, a.s.

Žiadatelia môžu svoje projekty na zlepšenie životného prostredia zasielať do 13. januára 2020. Medzi najlepšie projekty sa rozdelí suma 60 000 eur. Podporu jednotlivým projektom bude hlasovaním môcť vyjadriť aj verejnosť. Podrobnosti o grantovej výzve sú na stránke www.oazy.sk .

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Pandémia spomaľuje inovácie. Spoločnosti šetria

Podniková mobilita rieši základné potreby firmy aj to, akým spôsobom bude spravovať dopravnú politiku i politiku vozového parku.

Developer roka YIT Slovakia je na Slovensku už desať rokov

K svojim 10. narodeninám dostal aj darček: až 3 ocenenia zo 14. ročníka ASB Gala.

Milan Murcko pri preberaní ceny verejnosti

Pomáhajte čítaním

Kúpou predplatného SME.sk podporíte projekt OMAMA.