Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Víťazi MADhacku po roku

Pred rokom sa trojica študentov zo Žiliny zúčastnila súťaže MADhack IoT pre Lepšiu obec.Kde je výherná trojica a ich projekt dnes?

Malvína Mária Melkovičová, Martin Liščinský a Matej Končal po súťaži úspešne dokončili vysokú školu. Už ako zamestnanci Resca prišli s lacnejším prototypom senzorov a momentálne ich testujú na deviatich lampách v Likavke. Testovacie senzory zaznamenávajú dáta z lámp a spracovávajú ich. Ak nastane zmena, prípadne pouličná lampa prestane svietiť, IoT senzor zmenu deteguje a pošle o nej správu priamo do aplikácie Lepšia obec od Resca.

Súčasťou výhry bola účasť na konferencii resco.next, ktorá sauskutočnila v Ríme. Resco.next je konferencia, ktorú každoročne organizuje Resco pre svojich partnerov a klientov z celého sveta a tento rok bola významná tým, že oslavovalo svoje 20. narodeniny. Ako víťazi MADhacku svoj projekt odprezentovali pred medzinárodným publikom a mali k dispozícii aj priestor na demo prezentáciu jedného zo senzorov, ktoré nájdete v Likavke.

Rovnako sa počas roka vyvíjala aj Lepšia obec. Ide o komplexné softvérové CRM riešenie, ktoré Resco poskytuje mestám a obciam na Slovensku zadarmo. Víťaznému tímu bola pridelená práca práve na tomto projekte a ďalej rozvíjajú Lepšiu obec. Pracujú na tom, aby bola stále prívetivejšia k svojim používateľom a plnila všetky dôležité potreby samospráv. Preto sa chystá zmena dizajnu aplikácie pre občanov, ale aj pridanie nových funkcii pre samosprávy.

O Rescu

Resco bolo založené v roku 1999 a je jedným z globálnych lídrov vo vývoji multiplatformových mobilných softvérových riešení. V súčasnosti ho používa vyše 2500 firemných zákazníkov s vyše 200000 licencovanými používateľmi z celého svtea. Základným produktom je Mobile Application Development Platform a produkty Resco Routes, Resco Inspections a City Smart Services.Na Slovensku Resco poskytuje pre obce a mestá špecializované CRM riešenie pod názvom Lepšia obec zadarmo.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky

Stojí za ňou brandingová agentúra GALTON Brands

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon pre Slovensko a Českú republiku v segmente dioptrických skiel.

Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie

Nečakané rozšírenie koronavírusu postavilo populáciu a taktiež rôzne priemyselné odvetvia pred výzvy v mnohých oblastiach života.