Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Víťazi MADhacku po roku

Pred rokom sa trojica študentov zo Žiliny zúčastnila súťaže MADhack IoT pre Lepšiu obec.Kde je výherná trojica a ich projekt dnes?

Malvína Mária Melkovičová, Martin Liščinský a Matej Končal po súťaži úspešne dokončili vysokú školu. Už ako zamestnanci Resca prišli s lacnejším prototypom senzorov a momentálne ich testujú na deviatich lampách v Likavke. Testovacie senzory zaznamenávajú dáta z lámp a spracovávajú ich. Ak nastane zmena, prípadne pouličná lampa prestane svietiť, IoT senzor zmenu deteguje a pošle o nej správu priamo do aplikácie Lepšia obec od Resca.

Súčasťou výhry bola účasť na konferencii resco.next, ktorá sauskutočnila v Ríme. Resco.next je konferencia, ktorú každoročne organizuje Resco pre svojich partnerov a klientov z celého sveta a tento rok bola významná tým, že oslavovalo svoje 20. narodeniny. Ako víťazi MADhacku svoj projekt odprezentovali pred medzinárodným publikom a mali k dispozícii aj priestor na demo prezentáciu jedného zo senzorov, ktoré nájdete v Likavke.

Rovnako sa počas roka vyvíjala aj Lepšia obec. Ide o komplexné softvérové CRM riešenie, ktoré Resco poskytuje mestám a obciam na Slovensku zadarmo. Víťaznému tímu bola pridelená práca práve na tomto projekte a ďalej rozvíjajú Lepšiu obec. Pracujú na tom, aby bola stále prívetivejšia k svojim používateľom a plnila všetky dôležité potreby samospráv. Preto sa chystá zmena dizajnu aplikácie pre občanov, ale aj pridanie nových funkcii pre samosprávy.

O Rescu

Resco bolo založené v roku 1999 a je jedným z globálnych lídrov vo vývoji multiplatformových mobilných softvérových riešení. V súčasnosti ho používa vyše 2500 firemných zákazníkov s vyše 200000 licencovanými používateľmi z celého svtea. Základným produktom je Mobile Application Development Platform a produkty Resco Routes, Resco Inspections a City Smart Services.Na Slovensku Resco poskytuje pre obce a mestá špecializované CRM riešenie pod názvom Lepšia obec zadarmo.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie

Chladné jesenné dni a hrozba infekcie nás zaháňajú dovnútra, kde by malo byť teplo a bezpečne.

Bezbariérové vozidlo

Bezbariérové vozidlo je ideálnym riešením pre rodiny, taxislužby, rôzne združenia, ktoré potrebujú prevážať vozičkára.

Bezbariérové vozidlo – Citroën Berlingo

Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19

O tejto ponuke dnes ráno NFŠ, a.s. informovala listom ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.

Ilustračná vizualizácia.