Sobota, 22. február, 2020 | Meniny má Etela

Platiť kartou môžete odteraz štýlovo

Nové dizajny platobných kariet prinášajú krásu do vašich peňaženiek.

Tatra banka prináša od januára jedinečné dizajny kreditných kariet, inšpirované dielami súčasných slovenských umelcov. Nejedná sa o limitované edície, ale trvalé dizajny, ktoré odštartovali novú éru galérie súčasného umenia na kartách. Klienti si môžu svoju kreditnú kartu teraz vymeniť za novú bez poplatku do konca februára. Kúsok umenia v peňaženke môžete nosiť aj vy, ak ste klientom tejto banky, a pýšiť sa dielami fotografiek Márie Švarbovej a Miloty Havránkovej, výtvarníka Ašota Haasa, zaslúžilého umelca Miroslava Cipára aj mladého módneho dizajnéra Lukáša Krnáča.

Načítavám video...

Od apríla sa k týmto kartám pridajú aj nové dizajny debetných kariet, na ktorých nájdete obraz výtvarníčky Lucie Talovej, dizajnérske kúsky z dielne crafting plastics! studio, obraz Erika Šilleho, vzor látky z kolekcie FULLOVE od Lenky Sršňovej a Ondreja Jóba a typografiu Mikiny Dimunovej.

Umenie je veľmi subjektívna záležitosť. To, čo sa páči jednému, sa nemusí páčiť inému. Nové platobné karty Tatra banky poukazujú na rôznorodosť umenia nielen tým, že zobrazujú rôzne typy umenia, ale aj samotný výber autorov je jedinečný. „Hlavným kritériom pri výbere bola rôznorodosť oblastí umenia. Aby nové karty ľudí vyrušili, vytrhli zo všednosti a priviedli k zamysleniu. Nezamerali sme sa len na umelcov, zaoberajúcich sa výtvarným umením, ale aj dizajnom. Máme na Slovensku šikovných ľudí, ktorí sa zaoberajú typografiou – navrhujú písmo, textilnou tvorbou či fotografiou. Chceme tak ukázať umenie v širšom kontexte, v jeho rozmanitosti a pracujeme aj s rôznou formou a typom prevedenia kariet,“ hovorí o zmene Milada Halová, riaditeľka komunikácie a stratégie značiek Tatra banka a Raiffeisen banka.

Pozrite si viac o nových dizajnoch alebo ako bude vyzerať vaša nová karta.

Tipy na darček pre krstniatko

Byť krstným rodičom je pocta. Ide o vzťah, ktorý prehlbuje vzťahy, robí vás súčasťou užšieho rodinného kruhu.

Viete aké je študentské mesto na Slovensku?

Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici poskytuje kvalitné vysokoškolské vzdelávanie.

Zvažujete štúdium? A prečo nie v Prahe?

Metropolitná univerzita Praha (MUP) má ako jedna z malého množstva skromných vysokých škôl v Českej republike štatút univerzity.