Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Cesta na sever Talianska je nateraz riziková, zvážte ju

Severné regióny Talianska sú obľúbenými destináciami pre mnohých Slovákov, ktorí radi lyžujú v Dolomitoch.

Talianske Alpy každoročne privítajú tisícky nadšených lyžiarov. Tento rok je však situácia v súvislosti s rozširujúcim sa koronavírusom výnimočná. Z Talianska prichádzajú negatívne správy o rastúcom počte nakazených ľudí a karanténe, ktorá zasiahla práve regióny na severe krajiny.

V tejto súvislosti už reagovalo aj Ministerstvo zahraničných vecí SR, ktoré upozorňuje občanov na výskyt nebezpečného vírusu.„Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky upozorňuje na výskyt koronavírusu COVID-19 v severných regiónoch Talianskej republiky v Lombardsku, Benátsku a v regióne Lazio. Vírus sa prejavuje kašľom, zvýšenou teplotou a dýchacími problémami s možnosťou smrteľných následkov. Je prenosný z človeka na človeka. Vzhľadom na závažnosť ochorenia boli prijaté opatrenia na zabránenie jeho šíreniu. Zároveň boli prijaté prísnejšie hygienické a preventívne opatrenia, preto je pri cestovaní do Talianskej republiky potrebné očakávať zvýšenú kontrolu zdravotného stavu pasažierov prichádzajúcich do krajiny,“ upozorňuje rezort zahraničných vecí.

V rovnakom duchu reaguje aj Úrad verejného zdravotníctva SR.„Vzhľadom na súčasnú celosvetovú migráciu ľudí a spôsob prenosu infekcie (kvapôčková infekcia, vzdušná cesta) môže byť rizikové každé cestovanie do zasiahnutých oblastí. Preto treba zvážiť nevyhnutnosť cestovania,“ informuje hovorkyňa Úradu, Daša Račková .

Zdravie je prvoradé

Poisťovňa Groupama zaznamenala dopyt od klientov, ktorí zvažujú, či ísť na dlhodobo plánovanú lyžovačku do Talianska. „Ozvali sa nám klienti, ktorí majú naplánované a už aj zakúpené lyžiarske pobyty s tým, že sa pýtajú na naše odporúčanie. Klientom radíme, aby cestovanie v tomto období zvážili. Cestovné poistenie samozrejme kryje liečebné náklady, ošetrenie, či hospitalizáciu v zahraničí. V prípade potreby samozrejme aj náklady na nečerpané ubytovacie služby, ktoré môžu vzniknúť z dôvodu predčasného návratu,“ vysvetľuje hovorca poisťovne, Ivan Bobošík.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky

Stojí za ňou brandingová agentúra GALTON Brands

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon pre Slovensko a Českú republiku v segmente dioptrických skiel.

Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie

Nečakané rozšírenie koronavírusu postavilo populáciu a taktiež rôzne priemyselné odvetvia pred výzvy v mnohých oblastiach života.