Pondelok, 26. október, 2020 | Meniny má DemeterKrížovkyKrížovky

Volkswagen Golf radí vyššiu rýchlosť

Prichádza ako GTI, GTE a GTD! Do ponuky Golfu pribudli dôležité modely.

Ukazujú, že Volkswagen má stále na pamäti aj milovníkov šoférovania. A ponúka im rovno tri možnosti, ako si užiť rýchlosť.

Tvrdiť, že Golf GTI je najlepšie auto na svete, ako sme to mohli kedysi čítať v Top Geare a na rôznych internetových stránkach, je neskromné. Dajme tomu, že GTI je naozaj veľmi dobré. A najnovší Golf GTI ôsmej generácie je ešte lepší. Vyzerá jedinečne. Pätica LED svetiel miesto hmloviek je zaujímavý dizajnový prvok, rovnako ako predĺžené denné svietenie, ktoré teraz lemuje celý červený pásik, taký ikonický pre GTI. Siaha teda od svetiel až po znak VW na kapote.

Nový Golf GTI neohúri dychberúcim údajom maximálneho výkonu. Ten je totiž na úrovni predchádzajúceho Golfu GTI Performance. To znamená 180 kW (245 k) a 370 Nm. Či bude aj nový Golf GTI dostupný vo verzii Performance, to nevieme. Ale nesťažujeme sa. Vieme, aký obrovský skok v jazdných vlastnostiach spravil Golf ôsmej generácie prakticky len s vynoveným podvozkom. Od modelu GTI teda čakáme niečo podobné a teší nás, že bude dostupný aj s manuálnou prevodovkou.

Noviniek je však viac. Volkswagen totiž spolu s GTI predstavil aj modely GTE a GTD. Oba sú nositeľmi rovnakého dizajnového jazyka s agresívnym predným nárazníkom s päticou LED svetiel po jeho bokoch. Rozdiely sú najmä v zadnom nárazníku, kde má GTI charakteristické dva výfuky – jeden na každej strane auta. Model GTE tam má okrasnú chrómovú lištu a model GTD dva výfuky vedľa seba.

Model GTD má vyšší výkon než doteraz. Jeho motor 2.0 TDI je teraz naladený až na 147 kW (200 k) a krútiaci moment 400 Nm! O čistotu jeho výfukových plynov sa starajú dva SCR katalyzátory a dvojité vstrekovanie AdBlue. Od GTI ho odlišuje ikonický pásik, ktorý tu je v striebornej farbe.

Model GTE je však ozajstným prekvapením. Kombinovaný výkon tohto plug-in hybridu je totiž rovnaký, ako má GTI! Pritom je schopný čisto elektrickej jazdy do vzdialenosti až 60 kilometrov. To sú pôsobivé údaje! Pýtate sa na farbu pásika? Ten je tu ekologicky modrý.

Ak sa chcete o nových rýchlych Golfoch dozvedieť viac, prečítajte si o nich článok na stránke www.volkswagenblog.sk, kde nájdete aj iné novinky zo sveta VW, testy, videá a rôzne zaujímavosti.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Duálnu prax v dm nahradilo počas pandémie online vzdelávanie

Vzdelávanie je rozdelené na dve časti, a to samoštúdium a webináre.

Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia

Digitisation is bringing new opportunities to Slovakia, but is the country ready for these changes?

ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi

Rodinná firma ZAMIO v súčasnosti patrí na Slovensku k najväčším pestovateľom kráľovnej antioxidantov - arónie čiernoplodej.