Nedeľa, 4. jún, 2023 | Meniny má Lenka

Niektoré dlhopisy budú už o pár dní najlacnejšie v roku

Fixné výnosy z dlhopisov investičnej skupiny Proxenta sa pohybujú od 6 % do 8 % p.a.

Skúsení investori už vedia, že najvhodnejší čas na nákup dlhopisov je pred dátumom pravidelnej výplaty ich výnosu. Vtedy sa predávajú za najnižšiu cenu v roku, ktorá je nižšia ako nominálna hodnota dlhopisov. Najnižší je aj nákupný poplatok, ktorý sa ráta ako podiel z nákupnej ceny. U niektorých emisií dlhopisov, ktoré vydáva slovenská investičná skupina Proxenta, budú dlhopisy najlacnejšie už čoskoro.

Investičná skupina Proxenta vydáva dlhové cenné papiere s fixne stanoveným výnosom a presne určeným termínom, kedy sa investorovi vráti zainvestovaná suma, ale v ponuke má aj možnosť akcionárskeho vstupu do vybraných projektov, kedy klient znáša spolu so skupinou podnikateľské riziko, ale očakáva za to vyššie výnosy, ako sú fixne stanovené výnosy dlhopisov a zmeniek.

V Proxente sa aktuálne fixný výnos pohybuje od 5,5 do 8 %

Výška výnosu tej-ktorej emisie sa odvíja od typu cenného papiera (dlhopisy, zmenky), od minimálnej investovanej sumy (napríklad 10 000, 20 000, 30 000, 50 000 alebo 100 000 eur) a od termínu splatnosti cenného papiera (napríklad 2020, 2024, 2025 alebo 2028). Fixný výnos sa v Proxente vypláca najčastejšie raz ročne.

Výnosy z akcií vybraných projektov sú naplánované až na 15 % p.a.

Klienti, ktorí sú ochotní počakť si na výnos napríklad 2 – 3 roky a podieľať sa s Proxentou na ziskoch aj rizikách ako rovnocenný partner, môžu zo svojích akcií očakávať výnosy až do výšky okolo 15 % p.a. – či už na vybraných developerských alebo potravinárskych projektoch na Slovensku, alebo napríklad na výnimočných projektoch na Kube .

Pomer výnosu a dôveryhodnosti emitenta je na trhu výnimočný

Skupina Proxenta sa radí na Slovensku medzi dôveryhodných emitentov, ktorí sú na trhu už dlho, majú za sebou viacero úspešných emisií cenných papierov a množstvo spokojných klientov. Medzi takýmito dôveryhodnými a skúsenými emitentmi sa Proxenta radí svojou ponukou medzi najatraktívnejšie na slovenskom trhu.

Investovanie so skupinou Proxenta

Slovenská investičná skupina Proxenta pôsobí na trhu od roku 2009. Portfólio jej investičných projektov zahŕňa developerské projekty v Bratislave a v Nitre, pričom ťažisko týchto investičných aktivít smeruje do lukratívnych lokalít v samotných centrách týchto miest. Skupina realizuje aj projekty v sektore potravinovej výroby na Slovensku a na Kube a dlhodobé investície do perspektívnych nájomných realít. Súhrnná trhová hodnota projektov sa aktuálne blíži hodnote 200 miliónov eur. Na investičných aktivitách skupiny Proxenta majú investori možnosť podieľať sa prodstredníctvom investovaia do rôznych druhov cenných papierov, akými sú napr. dlhopisy, nástroje peňažného trhu (zmenky), prípadne akcionárskym vstupom do niektorého z realizovaných projektov.

Viac o skupine Proxenta a jej produktoch a aktivitách sa dočítate na stránke www.proxenta.sk .

Upozornenie: Tento materiál je reklamným a marketingovým dokumentom a má výlučne informačný charakter. Informácie v ňom uvedené neslúžia a nie sú myslené ako investičné odporúčanie alebo investičné poradenstvo, nepredstavujú emisné podmienky a taktiež ich nemožno považovať za návrh na uzatvorenie zmluvy. Na rozhodnutie realizovať investíciu je potrebné oboznámiť sa so všetkými relevantnými informáciami, medzi ktoré patria napríklad informácie o emitentovi, o parametroch cenného papiera, o rizikách, o poplatkoch. Úplné informácie v podobe predloženia neverejnej ponuky na nákup konkrétneho cenného papiera budú poskytnuté iba obmedzenému okruhu vybraných klientov, pre ktorých je investícia do daného cenného papiera vhodná a primeraná vzhľadom na ich znalosti, skúsenosti, investičné očakávania a ciele, finančnú situáciu, preferovaný časový horizont, vzťah k riziku a schopnosť porozumieť rizikám spojeným s konkrétnou investíciou. S investovaním do finančných nástrojov je vždy spojené riziko. Investovanie nezaručuje návratnosť investovanej čiastky a doterajšie výnosy nie sú zárukou budúcich výnosov. Pri investovaní do finančných nástrojov emitovaných niektorou zo spoločností patriacich do skupiny Proxenta existuje riziko koncentrácie. Toto riziko spočíva vo fakte, že spoločnosť svojim klientom ponúka nákup najmä finančných nástrojov emitovaných v rámci skupiny Proxenta. Klient by preto mal investíciu do týchto finančných nástrojov zvážiť a chápať ju ako doplnok svojho širšieho portfólia, v ktorom má v rámci diverzifikácie rizika aj finančné nástroje iných emitentov alebo iné produkty finančného trhu.

SkryťVypnúť reklamu

Inzercia - Tlačové správy

1. Aj vaše dieťa sa môže veľmi jednoducho nakaziť parazitmi.
  2. Hodnotenie profesionála: testovali sme hotely v Side a Beleku
  3. Kúpa investičného bytu je aktuálne výhodnejšia aj vďaka bonusom
  4. Zuzana Vačková: Verím, že lásku ešte stretnem
  5. Dovolenkový raj kúsok za hranicami
  6. Staršie domy zatepľujú druhýkrát. Majitelia urobili chybu
  7. Krásna a zdravá pokožka už za 10 dní
  8. V Bratislave sa koná Globsec
  1. Slováci milujú grilovanie s rodinou a priateľmi, ukázal prieskum
  2. Z vernostných kariet Terno a Kraj sa stávajú už aj platobné
  3. Čítanie vytvára pre vaše deti bezpečný prístav!
  4. dm sa zameriava na ženské zdravie
  5. Generácie Y a Z budú musieť dlhšie pracovať a viac sporiť
  6. Ako si správne vybrať sporiaci účet?
  7. HYPONÁJOM, odložte hypotéku a svoj nový byt splácajte už teraz
  8. Hodnotenie profesionála: testovali sme hotely v Side a Beleku
  1. Staršie domy zatepľujú druhýkrát. Majitelia urobili chybu 15 737
  2. Hodnotenie profesionála: testovali sme hotely v Side a Beleku 8 467
  3. Kúpa investičného bytu je aktuálne výhodnejšia aj vďaka bonusom 8 157
  4. Aká má byť hrúbka izolácie pri rekonštrukcii domu? 7 963
  5. Zuzana Vačková: Verím, že lásku ešte stretnem 4 540
  6. Plánujete toto leto dovolenku v Chorvátsku? 4 491
  7. Tesco v Levoči otvára jedinečnú predajňu 3 342
  8. O koľko drahšia bude tento rok dovolenka pri mori? 2 843
SkryťVypnúť reklamu

Pochutnávajú si na kuracom a bravčovom mäse, ale aj klobásach či slanine.

2. jún

Spoločnosť TERNO real estate, ktorá prevádzkuje sieť potravín Terno a KRAJ, spúšťa nový projekt pre svojich zákazníkov.

2. jún

UNICEF stojí pri všetkých láskavých rodičoch. V júni, ktorý je mesiacom rodičovstva, ponúka niekoľko inšpiratívnych tipov.

SkryťZatvoriť reklamu