Nedeľa, 5. júl, 2020 | Meniny má Cyril, MetodKrížovkyKrížovky

Sú vaše deti teraz viac na nete?Zoberte ich na www.detinanete.sk

Je to tak, momentálne sa podstatná časť bežných aktivít detí presunula do online prostredia.

Škola, hry, divadelné predstavenia, čítanie rozprávok a množstvo ďalšieho programu, ktorý im a aj rodičom pomáha zmysluplne naplniť deň v neštandardnom režime. Všetci sme sa zrazu ocitli v situácii, kedy oveľa viac ako bežne využívame digitálne technológie a online priestor. Uľahčujú nám čo môžu, ale stále platí, že ich bezpečné a zmysluplné používanie by aj teraz malo ostať prioritou.

Otázka na rodičov - naozaj viete, ako vaše deti využívajú počas karantény digitálne technológie? Ako trávia čas v online priestore? Je asi úplne normálne, že v súčasnom režime im dovolíte tráviť pri počítači, tablete či telefóne viac času ako obyčajne. Možno práve preto je teda teraz ešte viac opodstatnené zaujímať sa, čo im tento čas vypĺňa. Orange dlhodobo upozorňuje na riziká digitálnych technológií a apeluje na rodičov, aby ich svoje deti naučili používať bezpečne a zodpovedne.

Aj keď vás súčasná situácia prinúti povoliť zaužívané výchovné pravidlá, je podstatné limitovať deťom čas strávený na internete. Neprestaňte sa zaujímať o to, čo vaše deti na internete robia, aké stránky navštevujú, čo vyhľadávajú, s kým komunikujú. Nájdite im zmysluplné hry, online vzdelávacie či zábavné aktivity. Snažte sa deťom ponúknuť alternatívne a aj offline trávenie voľného času.

A na dobré nápady môžete zájsť aj na www.detinanete.sk . Webstránka, ktorá slúži širokej verejnosti, rodičom aj pedagógom ako zdroj informácií zameraných na preventívnu ochranu detí a mládeže pred nástrahami internetu a pripomína dôležitosť témy digitálneho rodičovstva, sa teraz hodí na zábavu aj edukáciu. Nájdete na nej mnohé dobré tipy pre vás - napríklad zásady pre dobré technologické rodičovstvo či prehľadnú brožúru s kľúčovými informáciami, ale aj zaujímavé a najmä edukačné aktivity pre deti. Pozrite si tipy na kooperatívne hry , ktoré si môžete spolu s deťmi zahrať, otestujte ich závislosť na internete či ich digitálnu gramotnosť, zabavte ich komixom a tínedžerov relevantnými videami . Jej obsah je tvorený v spolupráci s detskou psychologičkou a odbornou garantkou tohto programu, Máriou Tóthovou Šimčákovou, ktorej cenné rady a prax sú zdrojom užitočných tipov a odporúčaní.

Spolu a zodpovedne v sieti najvyššej kvality

Orange reaguje na aktuálnu situáciu mnohými opatreniami, ktoré uľahčujú život ľudí trávený v karanténe. Benefity pre zákazníkov, zodpovedné odporúčania a tipy na ohľaduplnosť aj v telekomunikačnej sieti či vytvorenie programov pre pomoc ľudí zasiahnutých vývojom dnešnej situácie sú logickou reakciou jeho spoločensky zodpovedného prístupu. Všetky opatrenia a formy pomoci Orangeu a Nadácie Orange v súvislosti s aktuálnou situáciou nájdete na www.orange.sk/zodpovednost . Spolu a zodpovedne to zvládneme.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac

Vďaka príjemnému počasiu je Malta atraktívnou destináciou až do neskorej jesene.

Terasa upratovala s Kositom. Čistili Borovicový háj i Pľuvátko

Dobrovoľníkov a zanietencov neodradilo ani blato a lejak.

Štart sezóny F1 je za dverami

Štart odloženej sezóny je na spadnutie. Prečítajte si príbeh asi najväčšej osobnosti F1 - Enza Ferrariho.