Pondelok, 13. júl, 2020 | Meniny má MargitaKrížovkyKrížovky

Poštová banka vytiahla proti korone silné zbrane

Poštová banka vyčlenila na pomoc verejnosti milióny EUR, zdravotníkom darovala rúška a zamestnancom prepláca testy na koronu.

Pandémia nás našla nepripravených. Zdravotníctvo bez potrebných ochranných pomôcok, Slováci bez dostatočnej finančnej rezervy. Krajina tak zrazu čelila nielen zdravotným, ale aj ekonomickým rizikám. Pomocnú ruku medzi prvými podala Poštová banka. „Uvedomovali sme si, že ľudia, ktorých pandémia dostala do finančných ťažkostí, nemôžu čakať na výsledky vládnych rokovaní, a tie si vyžadovali istý čas. Preto sme pre fyzické osoby okamžite vyčlenili 10 mil. EUR. Pôžičky s 0% úrokom do výšky 1 000 EUR sme začali poskytovať na začiatku apríla. Klienti ich môžu začať splácať až v novom roku,“ uvádza hovorkyňa Poštovej banky Lýdia Žáčková.Podnikateľom a živnostníkom banka ponúkla bezúročnú pôžičku do výšky 10-tisíc EUR na subjekt s možnosťou okamžitého odkladu splátok. O odklad môžu požiadať aj klienti banky, ktorí nevládzu splácať svoje existujúce úvery, a to až na 9 mesiacov bez negatívneho zápisu do Úverového registra.

Napriek zložitej situácii, ktorá zasiahla aj finančný sektor a kvôli ktorej už niektoré iné banky pristúpili k zvyšovaniu úrokových sadzieb na úvery,Poštová banka hypotéky nezdražuje a sadzby naďalej drží na najnižších úrovniach. Klientom v aktuálnej situácii preto odporúča zvážiť skôr refinancovanie, ako odklad splátok, vďaka čomu si môžu výrazne znížiť mesačné splátky úverov, čo môže byť lacnejšie ako ich odloženie o 9 mesiacov.

Akcionár banky taktiež výrazne prispel aj k vyriešeniu problému s nedostatkom ochranných pomôcok.Spoločnosť J&T vyčlenila na rúška a zdravotnícky materiál 4 mil. EUR, dopravila ich na Slovensko a odovzdala vláde. Po 1 000 ks rúšok banka odovzdala aj Univerzitnej nemocnici sv. Cyrila a Metoda v Bratislave a Národnému onkologickému ústavu.

Ochrana zdravia zamestnancov a klientov si vyžiadala na nejaký čas obmedzenie otváracích hodín pobočiek, vymedzenie času pre seniorov, samozrejmosťou boli ochranné a dezinfekčné prostriedky na pracoviskách.Banka tieto opatrenia doplnila aj o testy na koronavírus, ktoré svojim zamestnancom prepláca. Rovnako sa môžu obrátiť aj na psychológa, ktorý je pre nich k dispozícii na telefónnej linke.

Pandémia nás naučila, že Home office nemusí byť raritou. V Poštovej banke ho dnes využíva približne 65 % zamestnancov. „Rodičom, ktorí túto možnosť nemajú, ale po zatvorení škôl museli zostať na OČR, firma dopláca rozdiel medzi sociálnou dávkou a mzdou. Absenciu sociálneho kontaktu sme vyriešili založením uzavretej skupiny na Facebooku, kde si zamestnanci banky môžu každé ráno zacvičiť jogu, denne v nej zdieľajú zážitky s kolegami, s ktorými sa už pár týždňov nevideli a zúčastňujú sa pravidelného live chatu s generálnym riaditeľom Andrej Zaťkom, s ktorým diskutujú o aktuálnych pracovných aj spoločenských témach,“ uvádza hovorkyňa banky.

Poštová banka je presvedčená o tom, že zdravie, psychická pohoda a vzťahy sú teraz omnoho dôležitejšie ako biznis.Aj preto sa vzdala časti mediálneho priestoru a venovala ho pozdravom pre starých rodičov. „Zapojili sme sado projektu „Pozdravíčko“, vďaka ktorému si rodiny môžu posielať odkazy priamo cez televízne kanály JOJ Group. Reklamný priestor banky sa napĺňa videami Slovákov, ktorí chcú potešiť svojich rodičov a starých rodičov,“ upresňuje L. Žáčková.

Projekt Tu sme doma, tu pomáhame obsahuje omnoho viac inšpiratívnych foriem pomoci širokej verejnosti v čase pandémie. Banka pozorne sleduje vývoj situácie na Slovensku a balík podpory bude operatívne dopĺňať podľa potrieb klientov a zamestnancov.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

YZOP: Nové kníhkupectvo pre náročných

Hovorí sa, že človek v dnešnej dobe číta iba krátke články, niekedy iba vybrané odseky.

Yzop.sk: Vaše internetové kníhkupectvo

Získajte EKO čistiace prostriedky od slovenského výrobcu zdarma

Baby Cleaner hygienicky čistí okolie vašich detí a v súlade s prírodou. Výrobcom je slovenská Rodinná firma.

Ekologické čistiace prostriedky nijako nepoškodzujú pokožku. Práve naopak, vzácne za studena lisované oleje a výťažky z rastlín ju vyživujú.

Študijný program s uplatnením v automobilovom priemysle

Professional MBA Automotive Industry, postgraduálne vzdelávanie pre manažérov v angličtine poskytované STU v Bratislave a TU Wien.