Nedeľa, 12. júl, 2020 | Meniny má NinaKrížovkyKrížovky

S Fenoménmi sveta peniaze sa učenie mení na zážitok

V období, keď sa online vzdelávanie stalo nutnosťou, prichádza vzdelávacia súťaže s projektom Fenomény sveta Peniaze.

Zažiť online vzdelávanie úplne inak, ako sú deti zvyknuté, učiť sa zážitkovou formou a zapojiť sa do súťaže o skvelé ceny môžu všetci žiaci vo veku od 10 do 15 rokov. Vzdelávacia súťaž je zameraná na oblasť rozvoja finančnej gramotnosti. V tej slovenskí žiaci už dlhodobo dosahujú neuspokojivé výsledky a nezisková organizácia EDULAB v spolupráci so spoločnosťou Agemsoft a generálnym partnerom projektu Tatra bankou, sa rozhodla to zmeniť.

Na školy prináša novú formu inovatívneho projektového vzdelávania - Expedíciu Fenomény sveta. Tento rok sa k témam: Voda, Slnko, Vzduch, Kultúra a Komunikácia pribudla nová téma: Fenomény sveta Peniaze. Vzhľadom na situáciu na školách sa samotný projekt v školách presunul do budúceho školského roka, zároveň však všetky školy a ich žiaci dostali možnosť zapojiť sa do online vzdelávacej súťaže.

Naučiť sa odkiaľ prišli peniaze, akú majú hodnotu, načo potrebujeme banky, či prečo vznikajú finančné krízy, sa teraz môžu deti hravou formou. Vzdelávajú sa pritom priamo z domu. Stačí sledovať edukatívne videá od BBC na internete a zapájať sa do kvízov, ktoré v desiatich kolách overia ich vedomosti. Tým zbierajú body pre seba i svoje školy.

Vyhrať môžu skvelé ceny ako iWatch series 5, iPhone 11 Pro, MacBook Air a finančný grant pre svoju školu v celkove výške až 35 000 eur, určený na inováciu vzdelávania.Tatra banke záleží na finančnej gramotnosti detí a ako dlhoročný podporovateľ inovatívneho vzdelávania a projektu Fenomény sveta sa rozhodla finančne podporiť školy formou grantov, aby sa do online vzdelávania zapojilo čo najviac žiakov a škôl,“ vysvetľuje Michal Liday, generálny riaditeľ Tatra banky.

Online súťaž začala 21. mája a trvá do 25. júna. Zapojiť sa stále môžu všetci žiaci, ktorí majú záujem. Stačí si vytvoriť konto na portáli fenomenysveta.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Viete, ako vzniká kvalitná šálka espressa?

Profesionálna baristka prezradila, čo sa skrýva v šálkach kávy Deli by Shell.

Turistický sprievodca: Cestujeme na obľúbenú Malorku

Opäť môžeme vyraziť na Malorku. Pomôžeme vám pripraviť sa a naplánovať cestu.

Slovenskí študenti rozumejú financiám čoraz lepšie

Nadácia PARTNERS ocenila tých najlepších účastníkov Finančnej olympiády