Sobota, 16. január, 2021 | Meniny má KristínaKrížovkyKrížovky

Teraz ušetríte tisíce eur! Vďaka dotáciám na tepelné čerpadlá.

Ale pozor, udeľovanie štátnych dotácií prechádza zásadnými zmenami. Nezmeškajte dôležitý termín 24. jún, aby vám nič neušlo.

Teraz je ten správny čas na kúpu tepelného čerpadla. Pozrite sa spolu s nami, koľko výhod vám to prinesie.

Absolútna špička od svetovej jednotky

Najskôr si treba, samozrejme, vybrať vhodné tepelné čerpadlo. Kvalita a spoľahlivosť je prvoradá, preto vám odporúčame tepelné čerpadlá od celosvetového lídra – spoločnosti DAIKIN. Špičkový japonský výrobca je priekopníkom a inovátorom v tejto oblasti a ponúka širokú škálu modelov , ktoré patria medzi najspoľahlivejšie na trhu. Vynikajú najmä vysokým výkonom, nízkymi prevádzkovými nákladmi a dlhou životnosťou. Navyše, vďaka pokročilým technológiám sú šetrné nielen voči vašej peňaženke, ale aj voči životnému prostrediu a ponúkajú možnosť predĺženej 5-ročnej záruky zadarmo.

Ako čerpať štátne dotácie

Keď už ste si vybrali čerpadlo, bolo by veľkou škodou, keby ste nevyužili štátne dotácie, ktoré v rámci projektu Zelená domácnostiam II udeľuje Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA). Doterajšia prax bola taká, že sa dotácie udeľovali vo viacerých kolách. To sa teraz mení. Zásadnou novinkou je otvorenie tzv. zásobníkov. Vaša žiadosť bude ihneď po potvrdení záujmu zaradená do zásobníka, kde bude čakať na vydanie poukážky. Počas tohto obdobia môžete sledovať svoje poradie a žiadosť upravovať. Prvé poukážky budú vydané už na druhý deň od otvorenia zásobníkov, ďalšie postupne do konca roka. Čím skôr podáte žiadosť a kompletné dokumenty, tým skôr získate dotáciu. Všetky potrebné informácie o štátnych dotáciách nájdete tu . A tá je naozaj štedrá.

Ušetriť môžete až tisíce eur

SIEA plánuje do konca tohto roku vydať odhadom až 2 000 poukážok na tepelné čerpadlá v celkovej hodnote 6 miliónov eur. Môžete tak získať dotáciu až do výšky 3 400 € – v závislosti od konkrétneho modelu. To ale neplatí pre obyvateľov Bratislavského samosprávneho kraja, ktorí sú z dotačného programu vylúčení. Na nich, našťastie, myslela spoločnosť DAIKIN. Aby neboli ukrátení, poskytuje im špeciálnu DAIKIN zľavu až do 2 774 €. Podrobnejšie informácie o bratislavských dotáciách získate tu .

Zásobníky sa otvárajú už 24. júna

Žiadosť o dotáciu si môžete podať elektronicky už od 24. júna, keď sa otvárajú zásobníky pre tepelné čerpadlá. Nezmeškajte tento dôležitý termín, aby ste sa v poradí zásobníka dostali čo najvyššie a peniaze získali čo najskôr. Potom budete aj vy zaručene vysmiati.

Viac na www.daikin.sk/dotacie

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon pre Slovensko a Českú republiku v segmente dioptrických skiel.

Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie

Nečakané rozšírenie koronavírusu postavilo populáciu a taktiež rôzne priemyselné odvetvia pred výzvy v mnohých oblastiach života.

SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov

Rok 2020 bol pre spravodajstvo SME.sk rekordný z hľadiska viacerých parametrov.