Streda, 5. august, 2020 | Meniny má HortenziaKrížovkyKrížovky

Keď sa inšpiráciou stane samotné víno

Aj z nepriaznivej situácie sa dá vyťažiť maximum. Počas korony Vinotéka Sommelier vynovila svoje priestory.

Mnoho podnikov v momente, keď sa rozbehnú, ustrnie v spokojnej nehybnosti. Zákazníci stále chodia, s kvalitou služieb aj tovaru sú spokojní, podnik prosperuje. Čo treba viac? „Spokojnosť je však občas to najnebezpečnejšie, čo sa nám môže stať. Obzvlášť v podnikaní,” hovorí Peter Paulovič, majiteľ Vinotéky Sommelier.

Udalosti posledných mesiacov spojené s pandémiou znamenali pre viaceré podniky nútenú odstávku. To viedlo mnohých majiteľov k hľadaniu alternatív, ako ťažkú situáciu preklenúť ponúkaním modifikovaných služieb (rozvoz jedla alebo nápojov), či v ideálnom prípade ako z nepriaznivej situácie vyťažiť maximum.

Majiteľ obľúbenej vinotéky dočasnú odstávku podniku vnímal ako príležitosť vynoviť priestory podniku.

„Keď počas korony vinotéka povinne zívala prázdnotou, povedal som si, že úvahy o upgrade imidžu prevádzky je na čase aj zrealizovať. A keďže sa roboty nebojím, tak som košeľu vymenil za montérky,” so smiechom dodáva Peter Paulovič.

Okrem vonkajších priestorov zimnej a letnej terasy prešli výraznou premenou najmä tie vnútorné. Vo výsledku to teda znamená od nových podláh, cez steny a svetlá až po predovšetkým nové štýlové sedenie. Tým novinky však nekončia, onedlho sa podnik rozšíri o novú prístavbu vyhradenú pre fajčiarov. Motivácia pre zmeny podľa slov majiteľa vychádzala predovšetkým zo snahy ukázať zákazníkom, že na ich pohodlí a dobrom pocite z príjemnej atmosféry záleží. Koniec koncov, aj zamestnancom sa v novom prostredí pracuje príjemnejšie. Na našu otázku, či zmeny v tvári vinotéky konzultovali s interiérovým dizajnérom, tím Sommeliera odpovedá, že pod výsledok sa podpísalo ich vlastné vizuálne cítenie a svorne dodávajú, že inšpirácia sa predsa najlepšie hľadá vo víne. A naozaj, pri pohľade na vínovočervené kreslá sa zdroj inšpirácie veru nezaprel.

O dôležitosti atmosféry a vkusnom interiéri v gastro podnikaní sa toho popísalo už veľa. Najlepšie sú však tie poučky, ktoré si človek otestuje sám na sebe. Snahu tímu Vinotéka Sommelier neustrnúť na jednom bode v pohodlnej spokojnosti môžete zhodnotiť sami od pondelka do soboty v čase od 10. do 22. h a počas nedele od 14. do 22. hodiny. Vinotéku Sommelier nájdete v Martine na Ľadovni.

Kontakt: 0903 999 329, www.sml.sk, facebook: Vinotéka Sommelier

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Letná potravinová zbierka Tesca presiahla už 15 ton!

Prekonať dôsledky súčasnej situácie pomáha ľuďom v núdzi aj spoločnosť Tesco.

Kedysi to bolo sídlo nerestí, dnes sa tam chodia študenti učiť

Český kláštor Rosa Coeli navštevujú turisti z celého sveta.

Kde dovolenkujú Slováci v čase korony?

Biznisový magazín INDEX nájdete už dnes vložený v denníku SME.