Nedeľa, 27. september, 2020 | Meniny má CypriánKrížovkyKrížovky

Dopravca, ktorý dáva priestor prírode

Spoločnosť NAD - RESS Senica, a.s. sa neustále snaží hľadať nové riešenia ako zefektívniť svoju logistiku.

(Zdroj: NAD - RESS Senica)

Spoločnosť NAD - RESS Senica, a.s., ktorá patrí medzi najväčších dopravcov na Slovensku, sa neustále snaží hľadať nové riešenia ako zefektívniť svoju logistiku a zároveň znížiť jej negatívny dopad na životné prostredie.

Výfukové plyny vozidiel na bežný pohon vytvárajú emisie, ktoré majú nepriaznivý účinok na prírodu, ovzdušie i človeka, spoločnosť sa preto rozhodla konať a prejsť na zelenú alternatívu pohonu a venovať väčšiu pozornosť zníženiu svojho emisného priemeru i uhlíkovej stopy. Vďaka výraznej investícii tak prinesie nové technológie z oblasti dopravy aj do našich končín. Spoločnosť sa pustila do nového EKO projektu, vďaka ktorému sa z nej stane priekopník medzi slovenskými dopravcami. NAD - RESS Senica ako prvá uskutoční komplexnú modernizáciu svojho vozového parku. Staršie modely kamiónov postupne nahradí novými ekologickými vozidlami, ktoré sú navrhnuté tak, aby spĺňali najnovšie požiadavky pre vnútroštátnu i medzinárodnú dopravu. Nové kamióny budú výnimočné nielen šetrnosťou k životnému prostrediu, čo sa týka tvorenia emisií, ale aj z hľadiska hlučnosti. Bežný nákladný automobil je známy tým, že ho počuť už zo vzdialenosti niekoľko desiatok metrov, no nový ekologický model prispeje k tichšej doprave vďaka svojmu bezhlučnému chodu, čím sa stáva ideálnym riešením aj pre večerné zásobovanie.

Aj keď počas roka nastali komplikácie spojené s mnohými obmedzeniami, ktoré spomalili chod projektu, NAD - RESS Senica sa nedala zastaviť a v posledných mesiacoch testovala viaceré ekologické kamióny. K aktuálnej situácii sa vyjadril aj generálny riaditeľ spoločnosti, Ing. Peter Halabrín:

,,Hneď, ako to bolo možné, sme začali testovať kamióny viacerých značiek, ktoré vyvíjajú a disponujú takýmito ekologickými vozidlami. V súčasnosti, aj napriek časovému sklzu, môžeme hrdo povedať, že máme testovanie úspešne za sebou. Naši odborníci spolu s vodičmi niekoľko mesiacov poctivo porovnávali všetky modely z hľadiska kvality, efektívnosti či pohodlia. Preto sa už čoskoro môžete tešiť na finálne výsledky.”

Cieľom spoločnosti je do konca roka vylepšiť svoj vozový park až o 20 nových EKO modelov a v nasledujúcich dvoch rokoch o ďalších minimálne 100 nákladných vozidiel, vďaka čomu sa NAD - RESS Senica stane doslova tichým lídrom medzi dopravcami.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Seat Leon Sportstourer ponúka priestor aj charakter (test)

Ani so 620-litrovým kufrom sa netreba vzdať zážitku za volantom.

Mobilný zdvihák pre pacienta

Mobilný zdvihák pre pacienta je ideálne riešenie na premiestňovanie človeka na vozíku do postele, na sedačku alebo do vane.

Horské chaty sú legendy, ktoré píšu svoje vlastné príbehy

Chaty sú miestom stretnutí milovníkov hôr, ktoré má vždy inú atmosféru.