Pondelok, 3. august, 2020 | Meniny má JergušKrížovkyKrížovky

Navštívte jediný showroom so zdvíhacími zariadeniami

Príďte si bezplatne vyskúšať zariadenia a pomôcky, ktoré uľahčia život osobám s pohybovým obmedzením.

Showroom so zdvíhacími zariadeniami v BratislaveShowroom so zdvíhacími zariadeniami v Bratislave

Do minulého roka chýbal v Bratislave priestor, kde by si mohli osoby so zdravotným a pohybovým obmedzením naživo pozrieť a vyskúšať rôzne zdvíhacie zariadenia, pomôcky a úpravy automobilov, ktoré im uľahčujú každodenný život a vracajú im časť samostatnosti a nezávislosti.

Spoločnosť ARES sa preto rozhodla vo svojich priestoroch vytvoriť predvádzací showroom, kde je možné si bezplatne pomôcky a zariadenia vyskúšať. Priestor slúži záujemcom už viac ako rok a pomáha klientom vyskúšať si a nájsť najvhodnejšiu pomôcku.

Načítavam video...

Predvádzací showroom sa nachádza na Elektrárenskej ulici 12091 a je to najväčší showroom so zdvíhacími zariadeniami na Slovensku. “Návštevníci si tu môžu pozrieť a odskúšať napríklad zdvíhaciu plošinu, stoličkový výťah, stropný zdvihák, ale aj rôzne typy schodolezov – s obsluhou, samoobslužný či kolieskový. Uvidíte tu aj mobilný zdvihák a šikmú schodiskovú plošinu. K dispozícii sú aj ukážky úprav automobilov”, hovorí Ján Drobný, konateľ spoločnosti, ktorý sám mnohé z týchto zariadení využíva.

Typy schodolezov v showroome Typy schodolezov v showroome (zdroj: ARES)

Priestor využívajú nielen ľudia so ZŤP, ale aj ich rodinní príslušníci, osobní asistenti, ľudia z úradov práce, zdravotní personál či architekti, ktorí so zariadeniami prichádzajú v práci či doma do kontaktu. Všetky zariadenia záujemcom predvedú a pomôžu vyskúšať odborníci z firmy ARES. Na mieste je možné skonzultovať s projektantmi aj rôzne varianty a návrhy bezbariérovým riešení priamo na mieru. Klienti sa sem môžu prísť aj zaškoliť v obsluhe jednotlivých pomôcok a zariadení, či už na prekonávanie bariér alebo na riadenie a využívanie vozidla s úpravou.

Ukážka schodolezu s obsluhou Ukážka schodolezu s obsluhou (zdroj: ARES)

V priestoroch sa nachádzajú aj bezbariérové toalety a bezbariérový vstup a celá budova je prispôsobená pre ľudí na vozíku. Pred showroomom je aj bezplatné parkovisko, kde môžu návštevníci bez problémov zaparkovať. Aby sme sa vám mohli naplno venovať, je potrebné si návštevu v showroome vopred dohodnúť na bezplatnom telefónnom čísle 0800 150 339 alebo na e-mailovej adrese ares@ares.sk

Predvádzací showroom už navštívili aj známi slovenskí paralympionici Veronika Vadovičová a Radoslav Malenovský či motivátor a paralympijský tenista Tomáš Masaryk. Chodia k nám však aj bežní ľudia, ktorí si pomôcku potrebujú vyskúšať naživo a zistiť, aký tip im bude vyhovovať”, hovorí technický vedúci Marián Telgársky.

Tešíme sa na vašu návštevu.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Ručné ovládanie auta – šanca pre vodičov s hendikepom

Niekedy sa človeku zmení život v jednej sekunde - nehoda či choroba ho dokážu obmedziť v pohybe či pripútať na invalidný vozík.

Paralympionička Veronika Vadovičová tiež využíva automobil s úpraveným ovládaním

A na týchto miestach ste už boli?

Košický kraj ponúka úžasné množstvo turistických pozoruhodností.

Konečne nažive

Zobudenie, znovuzrodenie sú pojmy, ktoré sa dnes často opakujú. Akoby všetci spali a žili v nejakej inej realite.

Znovuzrodenie, Konečně naživu