Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Zdravie cirkvi

Otázka ako má vyzerať zdravá cirkev a čo má robiť, je dnes aktuálnejšia ako kedykoľvek predtým.

Zdravie cirkviZdravie cirkvi (Zdroj: pixaby.com)

Zdravie je pre človeka veľmi dôležité, o to viacej v dnešnej dobe, ktorá prináša veľa negatívnych vonkajších vplyvov a rôznych novodobých populačných a civilizačných chorôb. Rovnaké problémy a vplyvy ohrozujú aj dnešnú cirkev. Každá sa s týmito vonkajšími vplyvmi vysporadúva inak, niektoré sa prispôsobujú moderným potrebám svojich členov, iné zas poukazujú na podstatu svojich vyznaní a snažia sa učiť a viesť v tomto duchu svojich členov.

Aká má byť zdravá cirkev? To je otázka, ktorú si kladie aj Mark Dever, pastor vo Washingtone vo svojej knihe Co je zdravá církev? Môžete ju nájsť v ponuke nášho internetového kresťanského kníhkupectva, yzop.sk.

Co je zdravá církev - Mark Dever Co je zdravá církev - Mark Dever (zdroj: yzop.sk)

Ako vyzerá dokonalá cirkev a ako to môžeme vedieť?
Ako sa odlišuje od ostatných cirkví? A hlavne, jedná inak, ako ostatné cirkvi v spoločnosti? Mnohí z nás si nie sú istí, ako odpovedať na tieto otázky, aj keď majú čiastočne vytvorený názor. Vďaka tejto knihe už viac nemusíte tápať a hľadať.

Autor knihy Mark Dever sa snaží dopomôcť veriacim k rozpoznaniu kľúčových znakov zdravej cirkvi. V popise zdravej cirkvi nevychádza z marketingových prieskumov, ktoré by ukazovali, aké potreby majú mladí ľudia v dnešnej dobe, alebo čo chcú vo svojej cirkvi mať dnes. Ukazuje na slovo Božie, z ktorého vyťahuje základné rysy zdravej cirkvi. Píše o troch zásadných, potrebných znakoch, ktoré musí mať zdravá cirkev a o šiestich dôležitých znakoch. Kniha je rozdelená do troch častí. V prvej časti sa snaží odpovedať na otázku Čo je zdravá cirkev. V druhej časti popisuje základné znaky cirkvi ako sú: výkladové kázanie, biblická teológia a biblické chápanie dobrej správy. Tretia časť pojednáva o dôležitých znakoch zdravej cirkvi: biblické chápanie obrátenia, biblické chápanie evanjelizácie, biblické chápanie členstva, biblická cirkevná kázeň, biblické učeníctvo a biblický rast, biblické vedenie cirkvi.

Autor vo svojej knihe vyzýva, aby sa riadili príkladom novozmluvných autorov a rozvíjať tieto znaky vo svojich vlastných cirkvách. Oslovuje všetkých členov cirkvi a vyzýva ich, aby prispeli svojim dielom pri budovaní svojich zborov. Kniha ponúka nadčasové pravdy a praktické princípy, ktoré každému pomôžu naplniť Bohom dané role v tele Kristovom.

Tento a ďalšie zaujímavé tituly nájdete v internetovom kresťanskom kníhkupectve, yzop.sk. Pripravujeme pre vás aj množstvo ďalších, ktoré vyberáme v nádeji, že pomôžu vašej duši a dokážu nájsť odpovede na dôležité otázky viery. Záleží nám na kvalitnom obsahu.
Nájdete nás aj na sociálnej sieti facebook - @eshopyzop.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh

Helske vyrába na Spiši stopercentný slovenský produkt.