Utorok, 27. október, 2020 | Meniny má SabínaKrížovkyKrížovky

Deti naša budúcnosť

Začal školský rok. Každý sa pýta aký bude, a čo všetko nám prinesie v situácii aká tu ešte nikdy predtým nebola.

Ochrana životaOchrana života (Zdroj: pixabay.com)

Naše zdravie a zdravie našich detí ohrozuje vírus – Covid 19. Pandémia priniesla strach a neistotu do našich životov. Tými najohrozenejšími, okrem seniorov a chorých, sa stávajú aj naše deti. Ako sa hovorí, deti sú našou budúcnosťou, časťou z nás. Ochrana detí, a hlavne nenarodených detí, je dnes veľmi aktuálna a tiež dôležitá. Čo však ochrana nenarodeného života? Veľa odborníkov, aj obyčajných ľudí sa vyjadruje k tejto téme, či je správne alebo nie je správne, a či je legálne alebo nelegálne vziať nenarodený život. Život, ktorý má byť pre nás budúcnosťou.

V našom kresťanskom internetovom kníhkupectve,yzop.sk nájdete knihu Proč chránit nenarozený život od autora Randyho Alcorna, pretože nám nie je ľahostajná ani táto téma. Téma, ktorá rozdeľuje spoločnosť a ľudí.

Proč chránit nenarozený život - Randy Alcorn Proč chránit nenarozený život - Randy Alcorn (zdroj: Yzop.sk)

Randy Alcorn je americký výskumný pracovník a obľúbený autor viacerých titulov z populárnej, ale aj náučnej literatúry. V Knihe, ktorá nesie podnázov Péče o nenarozené děti a jejich matky sa pýta, kedy začína ľudský život?

Žiadna otázka nie je taká znepokojujúca a nevyvoláva rozporuplné reakcie ako otázka týkajúca sa potratov. Veľa ľudí si myslí, že si musíme vybrať či budeme pomáhať matkám, alebo deťom. Kniha ukazuje aké je dôležité pomáhať obom. Nie je to veľmi dávno, keď prevládal názor, že ľudia, ktorí presadzujú názor za ochranu nenarodeného života umierajú na starobu. Javilo sa to tak, že mladí ľudia sú natoľko ponorení do mravného relativizmu a do post-modernej spoločnosti určovanej neohraničenou tolerantnosťou, že nakoniec budú v otázke potratu všetci presadzovať slobodu voľby. V poslednej dobe však prekvapivo viac mladých ľudí, ako ich rodičov sa stavia proti potratom. Autor knihy predkladá konkrétne a znepokojivé dôvody, ktoré objasňujú a potvrdzujú oprávnenosť odklonu od stanoviska presadzujúceho slobodnú voľbu k postoju pre život.

„Potrat pěstuje postoj. „Moje pohodlí a štěstí má přednost - i když kvůli tomu musím ignorovat práva nevinného člověka.“ Tento postoj se objevuje v bezpočtu oblastí, méne i více výynamných, čímž se stále víc narušuje morální předivo společnosti. (Navíc nikdz nepřinese štestí, které slibuje.)“

Citát z knihy

V ponuke internetového kníhkupectva,yzop.sk nájdete publikácie, ktoré vám vedia poradiť, pomôcť alebo vás nasmerovať pri rôznych životných situáciách. Záleží nám na obsahu, ktorý pomáha duši a zároveň spája.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti facebook - @eshopyzop

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Pandémia spomaľuje inovácie. Spoločnosti šetria

Podniková mobilita rieši základné potreby firmy aj to, akým spôsobom bude spravovať dopravnú politiku i politiku vozového parku.

Developer roka YIT Slovakia je na Slovensku už desať rokov

K svojim 10. narodeninám dostal aj darček: až 3 ocenenia zo 14. ročníka ASB Gala.

Milan Murcko pri preberaní ceny verejnosti

Pomáhajte čítaním

Kúpou predplatného SME.sk podporíte projekt OMAMA.