Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Budúcnosť online bankovníctva je v platformách

Čo všetko by ste v online bankovníctve chceli mať a kam sa ešte môže posunúť?

Aj tento rok vyzýva Tatra banka fintechy z celého sveta, aby sa zapojili do programu Elevator LAB Partnership a predstavili svoje nápady na vylepšenie mobilnej aplikácie.

Šancu stať sa partnerom Raiffeisen Bank International Group a zrealizovať svoj nápad dostanú všetci, ktorí majú funkčné riešenie a prihlásia sa do intenzívneho 4 mesačného programu. Zapojiť sa môžu fintechy z celého sveta vyplnením prihlášky do 27. septembra na webovej stránke RBI. Témou tohoročného programu pre Slovensko je „Bank as platform“ a na výber sú tieto okruhy:

• Super aplikácie – aplikácie, ktoré do seba prostredníctvom platforiem integrujú množstvo rôznych funkcionalít
  • Mini programy - aplikácie, ktoré bývajú súčasťou programov alebo platforiem a samostatne neposkytujú komplexnú službu
  • Trh bankových a nebankových služieb
  • Plug &Play infraštruktúra pre hlavné bankové služby

Úlohou zapojených partnerov je teda navrhnúť platformu, cez ktorú sa tretie strany dokážu pripájať do online kanálov Tatra banky a poskytovať v nich svoje služby. V bankovej aplikácii a internet bankingu tak budete môcť do budúcna využívať aj iné ako bankové produkty a služby. S realizáciou testovania víťazného nápadu sa počíta už budúci rok, takže klienti i neklienti Tatra banky sa majú na čo tešiť.

API riešenia už na Slovensku banky využívajú. API (Application Programming Interface) je označenie pre IT rozhranie, ktoré umožňuje komunikáciu medzi viacerými aplikáciami, vďaka čomu môžu aplikácie napríklad vzájomne využívať svoje funkcionality alebo dáta.

Lastovičkou na Slovensku v tejto oblasti je napríklad služba One banking. Vďaka nej klienti Tatra banky už dnes vidia účty iných bánk vo svojom Internet bankingu. Predstavenie One bankingu v mobilnej aplikácii je plánované v najbližšom roku a vďaka programu Elevator LAB Partnership by služba mohla ponúkať klientom ešte viac možností, ako je to dnes v Internet bankingu.

O tom, že partnerský program Elevator Labu je známy vo svete, svedčí aj spolupráca z minulých ročníkov. V minulosti sa zapojili napríklad spoločnosti z Veľkej Británie, Poľska, Maďarska, či Českej republiky a Izreala. Víťazné spoločnosti sa zaoberali napríklad využívaním bankovníctva na sociálnych sieťach, cieleným oslovovaním klientov na základe big data analýz, alebo behaviorálnym skórovaním osobností.

Viac informácii o Elevator LAB Partnership Program nájdete na stránkach spoločnosti RBI alebo na stránke Elevator Lab powered by Tatra banka.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line