Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Kráľovná deviatich dní

Príbehy panovníckych rodov a kráľovských rodín sú vždy opradené tajomstvami.

Lady Jana Greyová - Faith CookováLady Jana Greyová - Faith Cooková (Zdroj: Yzop.sk)

Členovia týchto rodín si prechádzali počas svojho krátkeho života situáciami, ktoré neboli vždy jednoduché. Boli plné intríg, spiknutí, falošnosti a spojenectiev, ktoré sa snažili zosadiť jedného člena rodu druhým, ktorý mal pocit, že má väčšie právo sedieť na kráľovskom stolci. Tí, ktorí nemali za sebou podporu boli odsúdení prinajlepšom na vyhnanstvo alebo smrť. S mocou panovníka hlavne v Európe bola nerozlučne spojená aj cirkev. Veľa vedúcich osobností kráľovských rodín deklarovalo svoju vieru a spätosť s cirkvou, ale máloktorí z nich podľa toho aj žil.

V rámci ponuky internetového kresťanského kníhkupectva, yzop.sk vám chceme predstaviť príbeh panovníčky na Anglickom tróne, ktorý je písaný na základe dobových dokumentov. Lady Jana Greyová - Devítidenní královna Anglicka počas svojej vlády deklarovala svojimi skutkami svoju vieru v Pána Boha, za čo je označovaná niektorými, ako mučeníčka svojej doby.

Lady Jana Greyová Devítidenní Královna Anglicka - Cooková Lady Jana Greyová Devítidenní Královna Anglicka - Cooková (zdroj: Yzop.sk)

Faith Cooková, autorka knihy píše o životnom príbehu lady Jany Greyovej, ktorá bola kráľovnou Anglicka iba deväť dní. Príbeh tejto panovníčky je rýchly, dramatický a srdcervúci. Má miesto medzi členmi mučeníkov, pretože sa jej krátky život končí smrťou pod sekerou kata v roku 1554. Bola prekrásna a temperamentná mladá žena s pozoruhodným intelektom. Vydávala svedectvo, z ktorého vyžarovala veľká pevnosť vo veciach evanjelia, a jej hlbokej znalosti Písma sú výzvou pre všetkých kresťanov. Jej posledné slová pred smrťou svedčia o jej živej viere.

„Prosím vás všechny… abyste mi byli svědky, že umírám jako skutečná křesťanská žena a že nehledám spasení žádnými jinými prostředky, ale jedině milostí Boží, v krvi Jeho jediného Syna Ježíše Krista, a daleko za seba odhazuji všechny své zásluhy, jako věci, které zůstaly daleko za mými skutečnými povinnostmi. A vyznávám, že když jsem znala slovo Boží, zanedbávala jsem je a milovala jsem sama sebe a svět, a proto jsou tato pohroma a trest, který na mě bude vykonán, spravědlivé a zasloužené - a přesto jsem Bohu vděčná za Jeho dobrotu, že mi dal čas a odklad trestu jako příležitost činit pokání… a nyní dobří lidé, dokud žiji, prosím vás, abyste mě podpořili svými modlitbami.“

Aj naďalej budeme pre Vás pripravovať kvalitný obsah aj v podobe príbehov o skutočných ľuďoch oddaných viere, ktorí sa nebáli obetovať pre svoju vieru a presvedčenie aj svoj život. Všetko nájdete na stránka kresťanského internetového kníhkupectva, yzop.sk, ktorý má pohladiť nielen vašu dušu, ale aj pomôcť. Ďalšie informácie nájdete aj na našom facebooku - @eshopyzop.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line