Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Aby ste vedeli…

Vedieť je základným predpokladom toho, aby človek mohol robiť čokoľvek.

Aby ste vedeliAby ste vedeli (Zdroj: pixabay.com)

Poznanie toho, čo človek robí, je základom správne a dobre odvedenej práce pri všetkých činnostiach, ktoré robí dennodenne. Keď niečo nevieme, snažíme sa to naučiť. Nikto nevie všetko. Správne poznanie znamená hľadať odpovede a pozrieť sa na danú vec z rôznych strán, získať nadhľad a vytvoriť si z toho vlastný názor. K odbornosti človeka je dôležité venovať sa veciam do hĺbky danej témy. Pre správne poznanie a pochopenie Biblie je dôležité hľadať v nej Božie slovo, ktoré nám pomáha a smeruje nás v našom každodennom živote.

Jednou z kníh, ktorá vás prevádza Bibliou je aj …Aby ste vedeli… Putovanie Prvým listom Jánovým. Autor Bengt Pleijel ponúka ochutnať z výživného pokrmu pre dušu, ktorý posilňuje, dodáva odvahu, radosť a istotu. Knihu nájdete v ponuke kresťanského internetového kníhkupectva, yzop.sk.

Aby ste vedeli - Bengt Pleijel Aby ste vedeli - Bengt Pleijel (zdroj: yzop.sk)

Autor zameriava svoj „pohľad na jednotlivé časti a súčasti Prvého listu Jánovho, na spoločenstvo veriacich s Bohom a s bratmi, na život kresťana ako dôsledok jeho spoločenstva s Bohom a bratmi, keď kresťan víťazí nad hriechom a svetom. Ján vo svojom evanjeliu vyzdvihuje základné princípy kresťanského života, najmä vnútorný vzťah medzi láskou k Bohu a láskou k blížnemu, plnenie Božích príkazov opravdivým životom viery a lásky, pričom pripomína, že je potrebná vnútorná súvislosť medzi hlbokými náboženskými pravdami a ich praktickým uplatňovaním v živote.“

Kniha vo svojich 19 kapitolách vychádza z Jánovho prvého listu. Poukazuje na závažnosť sily slova, potrebu kresťanskej odvahy a jej dôležitosť. Dáva dôraz na potrebu rastu v sile, jasnozrivosti a potrebu byť v Božom svetle. Poukazuje na dôležitosť schopnosti veriaceho človeka argumentovať, svedčiť a zhromažďovať poznatky.

Bengt Pleijel je švédsky spisovateľ, prozaik, esejista a publicista. Niekoľko desaťročí pôsobil ako farár v pastoračnej službe, kde nadobudol mnoho skúseností. Napísal 15 kníh a 75 esejí pod názvom putovanie kresťanskou vierou. V rámci švédskej cirkvi založil hnutie, ktoré usiluje o rozvíjanie kresťanského spolunažívania.

„…Žijeme v čase agnosticizmu. V sociologických prieskumoch býva častý jeden typ odpovede: Neviem. Táto odpoveď je čoraz zvyčajnejšia, čím viac sa približujeme k náboženským otázkam. Je Boh? Neviem. Je život po tomto živote? Neviem. V kresťanských kruhoch sa neraz pokladá za prehnane odvážne byť si istý svojím spasením. Preto je užitočné a vyzývajúce čítať tento neveľký list od Jána. Ustavične sa v ňom zdôrazňuje: Vieme, vieme, vieme… Náš nebeský Otec nechce, aby Jeho deti pochybovali o Jeho láske. Chce, aby Jeho deti vždy cítili, že On ich miluje. A keď táto istota prispeje k ich odvahe, potom sa odvážia hovoriť s iným o svojej viere.“
Citát z knihy

Pre lepšie poznanie Biblie a pochopenie jej dôležitosti v každodennej práci a živote, máme v ponuke kresťanského internetového kníhkupectva, yzop.sk veľa ďalších titulov. Stačí prísť na náš web a každý si tam nájde niečo pre svoju dušu. Rovnako nás nájdete aj na facebooku - @eshopyzop.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie

Chladné jesenné dni a hrozba infekcie nás zaháňajú dovnútra, kde by malo byť teplo a bezpečne.

Bezbariérové vozidlo

Bezbariérové vozidlo je ideálnym riešením pre rodiny, taxislužby, rôzne združenia, ktoré potrebujú prevážať vozičkára.

Bezbariérové vozidlo – Citroën Berlingo

Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19

O tejto ponuke dnes ráno NFŠ, a.s. informovala listom ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.

Ilustračná vizualizácia.