SME

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

Tradícia a RAWenie

Tradície spojené s novým zmyslom pre zdravie je cesta ku správnej životospráve, ktorá sa stáva dnes novým trendom.

Tradícia a rawenieTradícia a rawenie (Zdroj: pixabay.com)

Kontrast dnešnej modernej doby plnej nových trendov, zdravého životného štýlu a tradícii spojenej s klasickou kuchyňou, ktorá je často zatracovaná, rozdeľuje ľudí na dve skupiny. Nájdu sa však autori, ktorí sa snažia vo svojich receptoch spojiť tieto dve rôznorodé typy kuchýň do jednej a vznikajú nové, zaujímavé, moderné jedlá s tradičnými surovinami a tradičnou formou prípravy.

Dnes by sme vám v ponuke internetového kníhkupectva, yzop.sk radi dali do pozornosti dve knihy o varení. Jedna hovorí o tradičnej ľudovej kuchyni a druhá o zdravom RAW varení.

Rok v slovenskej ľudovej kuchyni - Katarína Nádaská (zdroj: yzop.sk)Rok v slovenskej ľudovej kuchyni - Katarína Nádaská (zdroj: yzop.sk)

Rok v slovenskej ľudovej kuchyni od autorky Kataríny Nádaskej, je o farbách, chutiach a vôňach slovenskej tradičnej kuchyne. Téma slovenske tradičnej kuchyne je autorke veľmi blízka, pretože sa už dlhé roky venuje slovenským ľudovým tradíciám, o ktorých vydala už niekoľko publikácii. Vo viacerých publikáciách spája zvyky, obrady, sviatky s tradičnými ľudovými jedlami. V tejto knihe prináša zasvätený pohľad na tradičnú kuchyňu v presvedčení, že práve táto stránka ľudovej kultúry môže byť žriedlom originálnych farieb, chutí a vôní Slovenska, ku ktorým sa oplatí vracať aj v dnešných časoch, keď do našej stravy prenikajú vplyvy svetovej kuchyne. V troch častiach autorka píše o vývine stolovania, príprave pokrmov v tradičnej domácnosti, rozdelení regiónov Slovenska z hľadiska jedál a nápojov, a v poslednej časti nájdeme recepty na tradičné slovenské jedlá upravené na dnešnú dobu so svojou zdravšou verziou.

Varenie a rawenie - Frangipani (zdroj: yzop.sk)Varenie a rawenie - Frangipani (zdroj: yzop.sk)

Varenie a RAWenie je kniha dvoch autoriek - kamarátok, ktoré svoje priateľstvo spojili v rovnaký životný štýl a založili si Frrangipani Vitality bar. Kniha sa venuje vegánskej, raw, bezlaktózovej kuchyni. Aj zdravá strava môže byť chutná a lahodiaca oku. Nájdete v nej 86 receptov na rastlinnej báze bez obsahu lepku, živočíšnych mliečnych produktov a rafinovaného cukru. Sú pripravované varením alebo podľa princípov raw stravy – bez tepelného spracovania.

„Pre nás je raw a vegánska strava cestou, ktorá nám môže pomôcť zlepšiť celkové zdravie a pozdvihnúť vibrácie. Každý organizmus je však iný, preto by sme sa mali naučiť počúvať a rozpoznávať signály svojho tela. Inšpirovať sa môžeme pestrosťou rozličných výživových smerov a pozorovaním ich pôsobenia na naše telo. S nadhľadom, striedmo a s mierou.“
citát z knihy

V novom internetovom kníhkupectve, yzop.sk nájdete nielen liek na vašu dušu, ale aj pre svoje telo, ktoré sú spolu spojené neoddeliteľne. Treba venovať pozornosť celému človeku aj s jeho vnútrom, na ktoré útočia vonkajšie vplyvy dnešnej doby a celého okolia. Viacej informácii o našej ponuke a mnoho ďalšieho nájdete aj na našom facebooku - @eshopyzop.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Čo bude toto leto in?
  2. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  6. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 246
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 890
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 164
  4. Kam smerujú peniaze bohatých? 3 333
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 316
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 091
  7. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 2 746
  8. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 2 656
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Týchto 5 beauty trendov musíte vyskúšať


INZERCIA 13 h

Magazín Leto v Rakúsku 2025 nájdete vložený v denníkoch SME a Korzár už dnes.


INZERCIA 21. máj

Vychováva mladé talenty a učí ich disciplíne.


INZERCIA 20. máj

Zistite, ako sa buduje pracovné prostredie, v ktorom nemajú predsudky miesto.


INZERCIA 20. máj
SkryťZatvoriť reklamu