Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Tradícia a RAWenie

Tradície spojené s novým zmyslom pre zdravie je cesta ku správnej životospráve, ktorá sa stáva dnes novým trendom.

Tradícia a rawenieTradícia a rawenie (Zdroj: pixabay.com)

Kontrast dnešnej modernej doby plnej nových trendov, zdravého životného štýlu a tradícii spojenej s klasickou kuchyňou, ktorá je často zatracovaná, rozdeľuje ľudí na dve skupiny. Nájdu sa však autori, ktorí sa snažia vo svojich receptoch spojiť tieto dve rôznorodé typy kuchýň do jednej a vznikajú nové, zaujímavé, moderné jedlá s tradičnými surovinami a tradičnou formou prípravy.

Dnes by sme vám v ponuke internetového kníhkupectva, yzop.sk radi dali do pozornosti dve knihy o varení. Jedna hovorí o tradičnej ľudovej kuchyni a druhá o zdravom RAW varení.

Rok v slovenskej ľudovej kuchyni - Katarína Nádaská Rok v slovenskej ľudovej kuchyni - Katarína Nádaská (zdroj: yzop.sk)

Rok v slovenskej ľudovej kuchyni od autorky Kataríny Nádaskej, je o farbách, chutiach a vôňach slovenskej tradičnej kuchyne. Téma slovenske tradičnej kuchyne je autorke veľmi blízka, pretože sa už dlhé roky venuje slovenským ľudovým tradíciám, o ktorých vydala už niekoľko publikácii. Vo viacerých publikáciách spája zvyky, obrady, sviatky s tradičnými ľudovými jedlami. V tejto knihe prináša zasvätený pohľad na tradičnú kuchyňu v presvedčení, že práve táto stránka ľudovej kultúry môže byť žriedlom originálnych farieb, chutí a vôní Slovenska, ku ktorým sa oplatí vracať aj v dnešných časoch, keď do našej stravy prenikajú vplyvy svetovej kuchyne. V troch častiach autorka píše o vývine stolovania, príprave pokrmov v tradičnej domácnosti, rozdelení regiónov Slovenska z hľadiska jedál a nápojov, a v poslednej časti nájdeme recepty na tradičné slovenské jedlá upravené na dnešnú dobu so svojou zdravšou verziou.

Varenie a rawenie - Frangipani Varenie a rawenie - Frangipani (zdroj: yzop.sk)

Varenie a RAWenie je kniha dvoch autoriek - kamarátok, ktoré svoje priateľstvo spojili v rovnaký životný štýl a založili si Frrangipani Vitality bar. Kniha sa venuje vegánskej, raw, bezlaktózovej kuchyni. Aj zdravá strava môže byť chutná a lahodiaca oku. Nájdete v nej 86 receptov na rastlinnej báze bez obsahu lepku, živočíšnych mliečnych produktov a rafinovaného cukru. Sú pripravované varením alebo podľa princípov raw stravy – bez tepelného spracovania.

„Pre nás je raw a vegánska strava cestou, ktorá nám môže pomôcť zlepšiť celkové zdravie a pozdvihnúť vibrácie. Každý organizmus je však iný, preto by sme sa mali naučiť počúvať a rozpoznávať signály svojho tela. Inšpirovať sa môžeme pestrosťou rozličných výživových smerov a pozorovaním ich pôsobenia na naše telo. S nadhľadom, striedmo a s mierou.“
citát z knihy

V novom internetovom kníhkupectve, yzop.sk nájdete nielen liek na vašu dušu, ale aj pre svoje telo, ktoré sú spolu spojené neoddeliteľne. Treba venovať pozornosť celému človeku aj s jeho vnútrom, na ktoré útočia vonkajšie vplyvy dnešnej doby a celého okolia. Viacej informácii o našej ponuke a mnoho ďalšieho nájdete aj na našom facebooku - @eshopyzop.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line