Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Navrhnite osobnosti na ocenenia Bratislavského kraja

Nominácie môžu podať obyvatelia kraja, občianske združenia alebo organizácie so sídlom v Bratislavskom kraji.

Uzávierka návrhov na kandidátov je 15. októbra.

Na to, aby človek dokázal veľké veci, nemusí byť nositeľom Nobelovej ceny ani prezidentom republiky. Dokonca netreba mať ani titul z Harvardu. Vo väčšine prípadov stačí chcieť a konať. A meniť veci okolo seba môže ktokoľvek z nás. Ak poznáte osobnosť z vášho okolia, kto si zaslúži uznanie, navrhnite ho na ocenenie Bratislavského kraja.

„Za 17 rokov, od začiatku udeľovania cien, sme ocenili takmer 150 výnimočných osobností, ktorí úspešne reprezentujú bratislavskú župu, prispievajú k jej rozvoju a šíreniu dobrého mena. Nájdete medzi nimi vedcov, umelcov, pedagógov, lekárov, športovcov, ľudí pôsobiacich v sociálnej oblasti a mená ako Mária Kraľovičová, Daniel Hevier, Marta Sládečková, Mikuláš Huba, Matej Beňuš, Jana Dukátová, Emília Vášáryová, Juraj Kukura, Ján Filc či Peter a Pavol Hochschornerovci. Ocenenia sú poďakovaním za ich prácu, elán, tvorivosť a znakom toho, že sme na nich hrdí a zaslúžia si uznanie“, uviedol bratislavský župan Juraj Droba.

Ocenenia udeľuje Bratislavská župa tým, ktorí sa významným spôsobom zaslúžili o spoločenský a ekonomický rozvoj kraja a života jeho občanov, obohatili ľudské poznanie, dosiahli vynikajúce výsledky v niektorej z ľudskej činnosti, svojou prácou a postojmi prispeli k jeho reprezentácii doma či v zahraničí.
Uzávierka návrhov na Ocenenia BSK 2020 je 15. októbra 2020. Súčasťou nominácie musí byť aj súhlas nominovaného a jeho stručný životopis alebo ekvivalentný záznam aktivít a úspechov v prípade nominovanej organizácie. Prihlasovací formulár a bližšie informácie nájdete na internetovej stránke www.BratislavskyKraj.sk/ocenenia.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line