Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Hluchoslepota

Podľa svetovej zdravotníckej organizácie WHO sa hluchoslepota považuje za najťažšie zdravotné postihnutie.

HluchoslepotaHluchoslepota (Zdroj: https://headstudios.com.au/2017/01/31/launching-my-first-funnel-5-nuggets-that-i-took-away/mouth-taped-shut/)

Je to veľmi vážne postihnutie viacerých zmyslových orgánov, ku ktorému sa často pridružuje aj mentálne, telesné alebo aj iné postihnutie. Komunikácia s ľuďmi, ktorí majú toto postihnutie,je veľmi náročná a komplikovaná. Narážame na mnoho bariér a prekážok v samotnej komunikácii. Často takto fungujú aj ľudia v dnešnom svete. Keď vidia, že sa dejú veci, ktoré nie sú s „kostolným poriadkom“, tak sa radšej tvária, že nič nevidia a nič nepočujú. Dokonca je skupina ľudí, ktorí dokážu takéto veci prikrývať a snažia sa ich zamiesť pod koberec, akoby sa nič nedialo a nestalo doslova sa stávajú hluchoslepými. Keď sa im na to príde, tak radšej prestanú komunikovať, alebo kladú komunikačné bariéry tým, ktorí sa snažia poukazovať na nekalé praktiky, ktoré sa dejú. Šíria nenávisť a namiesto hľadania riešenia, radšej kamarátsky všetko prikrývajú, všemožne sa snažia zviesť pozornosť ostatných na niečo iné. Choroba dnešnej doby, ktorá ničí ľudí a všetko okolo nich.

Hluchoslepota v cirkvi - Imrich Lukáč Hluchoslepota v cirkvi - Imrich Lukáč (zdroj: yzop.sk)

V ponuke internetového kníhkupectva, yzop.sk nájdete zborník z konferencie pod názvom Hluchoslepota v cirkvi, ktorý poukazuje na problémy v dialógu a duchovnej slepote niektorých členov na najvyšších miestach.

Zborník obsahuje prednášky z konferencie pod rovnakým názvom - Hluchoslepota v cirkvi. Jeho zostavovateľom je bývalý generálny dozorca, jeden zo štatutárov Evanjelickej cirkvi a. v. na Slovensku, doc. MUDr. Imrich Lukáč, CSc. Prednášky postupne predniesli odborníci z cirkevnej a svetskej sféry, ktorí predstavili jednotlivé témy a snažili sa poukázať na možnosti ich riešenia. V zborníku sú prednášky o rôznych problematických oblastiach, ktoré sa netýkajú len jednej cirkvi, ale sú ukážkou toho, s čím bojujú všetky cirkvi na Slovensku. Jednotliví prednášajúci postupne vystúpili s témami, ako sú dôležitosť dialógu, ktorý je potrebný k riešeniu problémov, sloboda médií na pôde cirkvi, financovanie a správa majetkov cirkvi, alebo o samotnej hluchoslepote jej členov a zakrývanie jej problémov.

„Je hrozné, čo sa dostalo do cirkvi. Dôvera v cirkev je mimoriadne vážne narušená. Je narušená dôvera k mnohým duchovným. Na jednom stretnutí zaznela otázka: „Veria ešte naši duchovní v Pána Boha?“ Starší, skúsenejší duchovní povedal: „Obrodu od farárov nemôžete čakať.“ Smutné konštatovanie.“

„Duchovná slepota je epidémiou súčasnosti, Človek nevidí to, čo má priamo pred očami.“
Citáty zo zborníka

Epidémia súčasnosti a boj proti nej ukazuje charakter ľudí. Viacej zaujímavých kníh aj na aktuálne témy dnešnej doby nájdete v ponuke internetového kníhkupectva, yzop.sk. Aktuálne informácie a zaujímavé články nájdete aj na našej facebookovej stránke - @eshopyzop.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line