Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Svet ho teší aj z vozíka

(Zdroj: BILLA)

Projekt CHLEBODARCA občianskeho združenia BILLA ľuďom už dva roky zlepšuje život rodinám v núdzi naprieč celým Slovenskom. Pomohol tiež 18-ročnému Miškovi z Varína neďaleko Žiliny, ktorý po nešťastnom skoku do bazéna ostal paralyzovaný na invalidnom vozíku.

Miško bol odjakživa športový typ. Aktívne hrával futbal a futsal, bol dobrovoľným hasičom. Osudným sa mu stal jeden letný deň v roku 2018, keď pracoval okolo domu. V teplom počasí sa chcel schladiť v bazéne, no skočil doň tak nešťastne, že si v chrbtici zlomil piaty stavec a presekol miechu. V nemocnici strávil Miško po úraze celé mesiace. Spočiatku bol v umelom spánku a nedokázal ani sám dýchať, stravu prijímal cez hadičku. Šťastie v nešťastí bolo, že pri úraze si Miško nepoškodil mozog. Dodnes je imobilný, no pravidelne absolvuje rehabilitácie, ktoré mu veľmi pomáhajú.

Načítavam video...

Vďaka charitatívnemu projektu CHLEBODARCA sa Miško stretol s raperom, komikom a youtuberom Bekimom Azirim, ktorého postihol veľmi podobný osud – pred 15 rokmi utrpel po páde z bicykla vážny úraz miechy a odvtedy je na invalidnom vozíku. Okrem toho, že sa chalani dobre porozprávali, ukázal Bekim Miškovi aj cviky, ktoré vedia pomôcť v rozhýbaní strnulých končatín. "V rámci projektu CHLEBODARCA sme Miškovi poskytli príspevok na rehabilitácie, ktoré sú na zlepšenie jeho zdravotného stavu nevyhnutné. Sme radi, že sme mu pomohli skvalitniť živoť a prajeme mu všetko dobré," uviedla Jana Gregorovičová, projektová koordinátorka aktivít o. z. BILLA ľuďom. Pomocnú ruku podala aj spoločnosť Penam, ktorá rodine poskytla pekárenské produkty.

Do projektu môžete rodinu zapojiť aj vy

Projekt CHLEBODARCA spustilo pred dvomi rokmi o. z. BILLA ľuďom v spolupráci so spoločnosťou Penam. Každý zákazník, ktorý si v sieti supermarketov BILLA kúpi akýkoľvek druh chleba, prispieva jedným centom na pomoc rodinám v núdzi. Projekt pokračuje aj naďalej a rodiny, ktoré potrebujú pomoc, sa doň môžu prihlásiť vyplnením formulára na webstránke www.chlebodarca.sk. Príbehy rodín, ktorým CHLEBODARCA doposiaľ pomohol, si môžete prečítať tu.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line