Streda, 20. január, 2021 | Meniny má DaliborKrížovkyKrížovky

Pri výstavbe bytových domov myslíme aj na parkovanie

Mestská štvrť, ponúkajúca dostatok zelených plôch, miest na šport a oddych. To je Arboria, ktorej výstavba sa začala v roku 2011.

Ak by ste čakali, že ako prvý sme položili základný kameň, mýlite sa. Výstavba rezidenčnej zóny začala zasadením stromu, ktorý rastie spolu s ňou.

Tento strom pre nás symbolizuje to, čo chceme projektom dosiahnuť – zelené parky pre obyvateľov a verejnosť. Parky, v ktorých si môžete oddýchnuť po ťažkom dni v práci, ihriská, kde sa vaše deti môžu bezpečne hrať bez toho, aby ste sa strachovali. Arboria pre nás od začiatku predstavuje štvrť, v ktorej hustá premávka nemá miesto. Naopak, je tu pre ľudí, ktorí budujú komunitu susedov a organizujú spoločné akcie.

Zelená a bezpečná mestská štvrť

Od zasadenia stromu ubehlo už niekoľko rokov, počas ktorých sme odovzdali majiteľom 758 bytov a vytvorili 697 vnútorných a 234 vonkajších parkovacích miest. Každý bytový dom má k dispozícii garážové stojiská. Pri kúpe bytu môže záujemca povedať, či má záujem o zakúpenie miesta a upresniť ich počet.

S bytovými domami sme vybudovali aj vonkajšie parkovacie miesta. Najčastejšie sa pri projektoch môžete stretnúť s tým, že developer postaví vonkajšie aj vnútorné parkovacie miesta a všetky ich predá. V Arborii sme časť vonkajších parkovacích stojísk vyčlenili pre parkovanie verejnosti, okrem tých, ktoré sú číselne označené. Očíslované miesta si buď kúpili majitelia bytov, alebo sú v prenájme.

Možnosti parkovania v Arborii

Uvedomujeme si, že parkovanie, hlavne vo večerných hodinách, môže byť problémové. Máme však k dispozícii 6 voľných miest v podzemnej garáži už odovzdaných projektov, ktoré si záujemcovia stále môžu zakúpiť. Ak vaša návšteva nenájde voľné miesto priamo v Arborii, zaparkovať môže na veľkokapacitnom parkovisku pri obchodnom dome Tesco a za 6 minút chôdze sa ocitnú v obytnej zóne.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020

Celkový trh s uvedenými vozidlami tak poklesol o takmer 25% oproti roku 2019.

Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách

Digitalizácia má byť o moderných riešeniach, ktoré slúžia ľuďom. Ich zavádzanie do každodenného života je prioritou aj pre DATALAN

Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru

Trend podčiarkujú čísla návštevnosti webstránky poisťovne a stavebnej sporiteľne Wüstenrot