Sobota, 20. august, 2022 | Meniny má Anabela

Pri natáčaní Slúžky podporil SodaStream umenie aj udržateľnosť

Nový slovenský film Slúžka vzniká v súlade s ekologicky zodpovedným prístupom. Prispel k tomu aj najznámejší výrobca domácej sódy.

Udržateľnosť životného prostredia je jedným z kľúčových cieľov veľkých aj malých firiem a snaha o ohľaduplnosť voči životnému prostrediu sa dostáva aj do filmového priemyslu. V budúcom roku sa do našich kín dostane film Slúžka, jeden z prvých slovenských filmov, ktorý vzniká v súlade s ekologicky zodpovedným správaním.

Osobnosti filmového sveta ako režisérka Mariana Čengel Solčanská, kameraman Laco Janošták, architekt Tomáš Berka, kostýmová výtvarníčka Katarína Štrbová Bieliková, spoluautorka scenára Hana Lasicová a všetci ostatní členovia filmového štábu spolu s hercami používali počas nakrúcania kompostovateľné poháre na kávu, separovali odpad a všetci dostali opakovane použiteľnú fľašu na vodu My Only Bottle od partnera filmu, spoločnosti SodaStream.

„Natáčanie filmu je vždy spojené s množstvom vyprodukovaného odpadu. Sme radi, že sme ako partner filmu stáli pri počiatkoch nového smeru vo filmovom priemysle, keď sa popri umeleckej tvorbe začína myslieť aj na jej ekologický dopad,“ hovorí Attila Forgon, produktový manažér spoločnosti SodaStream pre Slovensko. „Kupovať balenú vodu a perlivú vodu v našich končinách nemá veľký zmysel, keď máme kvalitnú pitnú vodu z vodovodu a so systémom SodaStream si ju môžeme nasýtiť podľa chuti.“

Filmovému štábu tak dokonalý komfort pitného režimu zabezpečovali okrem fliaš aj prístroje SodaStream .Každá fľaša SodaStream je bez škodlivých BPA a vydrží až tri roky, čím nahradí tisícky jednorazových plastových fliaš. Bombička nasýti v závislosti od stupňa sýtenia 60 – 80 l vody, čo bola pri nakrúcaní filmu približne denná spotreba. Aj týmto sa SodaStream zodpovedne pričinil o zdravšie životné prostredie,“ dodáva Attila Forgon.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Pripravené sú hodnotné ceny, tombola aj bohatý sprievodný program.

INZERCIA 13 h

50 percent áut, ktoré boli registrované pred embargom, je stále funkčných.

INZERCIA 19. aug

Hyundai chce spojiť ľudí v záujme trvalej udržateľnosti.

INZERCIA 19. aug
SkryťZatvoriť reklamu