Utorok, 24. november, 2020 | Meniny má EmíliaKrížovkyKrížovky

SZRB pomáha malým a stredným firmám zvládnuť ťažké časy

Slovenská záručná a rozvojová banka na to využíva tri účinné nástroje: výhodné úvery, odborné poradenstvo a individuálny prístup.

Naša ekonomika sa v dobrých časoch mohla vždy spoliehať na výkonnosť malých a stredných firiem, ktoré výraznou mierou prispievajú k rastu HDP, tvorbe pracovných miezd a zvyšovaniu životnej úrovne. V súčasnosti však musia menšie firmy čeliť vážnym ekonomickým následkom pandémie. Slovenská záručná a rozvojová banka sa preto zhostila náročnej úlohy – pomáhať malým a stredným podnikateľom aj v súčasných neľahkých časoch.

Pomoc prostredníctvom výhodných úverov

Účinným finančným nástrojom v boji proti následkom pandémie sú predovšetkým moderné a inovatívne bankové produkty. Ako jeden príklad za všetky možno uviesť špecifický úverový produkt EÚver – ROZVOJ, ktorý SZRB poskytuje malým a stredným firmám ako jediná banka na Slovensku. Financovanie poskytnuté na tento projekt bolo podporené z operačného programu Výskum a inovácie, ktorý je spolufinancovaný z Európskych štrukturálnych a investičných fondov. Výhodné úvery pomáhajú menším firmám nielen v ich rozvoji, ale prispievajú tiež k zachovaniu prevádzkyschopnosti, udržaniu pracovných miest či lepšiemu cash-flow.

Pomoc prostredníctvom odborného poradenstva

Malé a stredné firmy zo svojej podstaty disponujú obmedzeným počtom ľudských zdrojov. Pracuje v nich síce množstvo špičkových odborníkov v oblastiach, v ktorých podnikajú, ale nikto, samozrejme, nemôže byť odborníkom na všetko. Menším firmám zvyčajne chýbajú odborníci na krízový manažment, ktorý je v boji s následkami pandémie kľúčový. A práve v tejto oblasti sa môžu s dôverou obrátiť na pomoc zo strany SZRB, v ktorej pracujú odborníci s dlhoročnými skúsenosťami v oblasti firemného úverového financovania.

Pomoc prostredníctvom individuálneho prístupu

Slovenská záručná a rozvojová banka nie je klasickou komerčnou bankou, nezaoberá sa retailom, preto sa môže plne koncentrovať aj na odborné poradenstvo pre malé a stredné firmy. Dokumentujú to aj čísla. Stačí si uvedomiť, že viac ako 50 % klientely banky tvoria menšie podniky. SZRB na základe dlhoročných skúseností pozná ich problémy a potreby, čo jej umožňuje ku každému podnikateľovi pristupovať naozaj individuálne. A aj z toho dôvodu je v súčasnosti aktívne zapojená do programu osobitných foriem úverovej pomoci pri boji s následkami pandémie.

Ak aj vy patríte medzi malých a stredných podnikateľov a potrebujete dať v ťažkých časoch nový impulz svojmu podnikaniu, SZRB môže byť pre vás ideálnym riešením.

Viac na www.szrb.sk.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Ako vybrať AKU reťazovú pílu

Tento sprievodca Vám pomôže zvážiť kľúčové prvky a faktory pri výbere akumulátorovej reťazovej píly podľa Vašich potrieb.

Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť

Hybridné GLE a GLC sú pripravené ovládnuť segment luxusných SUV.

Budúcnosť M&A v Európe

Čo si myslia investori?