Streda, 29. jún, 2022 | Meniny má Peter, Pavol, Petra

SZRB pomáha malým a stredným firmám zvládnuť ťažké časy

Slovenská záručná a rozvojová banka na to využíva tri účinné nástroje: výhodné úvery, odborné poradenstvo a individuálny prístup.

Naša ekonomika sa v dobrých časoch mohla vždy spoliehať na výkonnosť malých a stredných firiem, ktoré výraznou mierou prispievajú k rastu HDP, tvorbe pracovných miezd a zvyšovaniu životnej úrovne. V súčasnosti však musia menšie firmy čeliť vážnym ekonomickým následkom pandémie. Slovenská záručná a rozvojová banka sa preto zhostila náročnej úlohy – pomáhať malým a stredným podnikateľom aj v súčasných neľahkých časoch.

Pomoc prostredníctvom výhodných úverov

Účinným finančným nástrojom v boji proti následkom pandémie sú predovšetkým moderné a inovatívne bankové produkty. Ako jeden príklad za všetky možno uviesť špecifický úverový produkt EÚver – ROZVOJ, ktorý SZRB poskytuje malým a stredným firmám ako jediná banka na Slovensku. Financovanie poskytnuté na tento projekt bolo podporené z operačného programu Výskum a inovácie, ktorý je spolufinancovaný z Európskych štrukturálnych a investičných fondov. Výhodné úvery pomáhajú menším firmám nielen v ich rozvoji, ale prispievajú tiež k zachovaniu prevádzkyschopnosti, udržaniu pracovných miest či lepšiemu cash-flow.

Pomoc prostredníctvom odborného poradenstva

Malé a stredné firmy zo svojej podstaty disponujú obmedzeným počtom ľudských zdrojov. Pracuje v nich síce množstvo špičkových odborníkov v oblastiach, v ktorých podnikajú, ale nikto, samozrejme, nemôže byť odborníkom na všetko. Menším firmám zvyčajne chýbajú odborníci na krízový manažment, ktorý je v boji s následkami pandémie kľúčový. A práve v tejto oblasti sa môžu s dôverou obrátiť na pomoc zo strany SZRB, v ktorej pracujú odborníci s dlhoročnými skúsenosťami v oblasti firemného úverového financovania.

Pomoc prostredníctvom individuálneho prístupu

Slovenská záručná a rozvojová banka nie je klasickou komerčnou bankou, nezaoberá sa retailom, preto sa môže plne koncentrovať aj na odborné poradenstvo pre malé a stredné firmy. Dokumentujú to aj čísla. Stačí si uvedomiť, že viac ako 50 % klientely banky tvoria menšie podniky. SZRB na základe dlhoročných skúseností pozná ich problémy a potreby, čo jej umožňuje ku každému podnikateľovi pristupovať naozaj individuálne. A aj z toho dôvodu je v súčasnosti aktívne zapojená do programu osobitných foriem úverovej pomoci pri boji s následkami pandémie.

Ak aj vy patríte medzi malých a stredných podnikateľov a potrebujete dať v ťažkých časoch nový impulz svojmu podnikaniu, SZRB môže byť pre vás ideálnym riešením.

Viac na www.szrb.sk.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

5. ročník kurzu Technológia a konštrukcia v praxi - MTF STU a Schaeffler Skalica

Vysoká škola je pre študentov dobrým odrazovým mostíkom. A keď sa môžu zapojiť aj do programu, ich šance na uplatnenie sa vzrastú.

Hocikde ich nekúpite.

Siemens Healthineers je už 30 rokov synonymom precíznej medicíny na Slovensku