Pondelok, 18. január, 2021 | Meniny má BohdanaKrížovkyKrížovky

Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS

Vďaka bezplatnej SMS notifikácii budete vedieť, že ZSD už pracuje na obnovení dodávky elektriny.

V čase, kedy oveľa viac ľudí pracuje z domu a zároveň prebieha dištančná výučba, môže náhly výpadok elektrického prúdu spôsobiť veľké problémy. V snahe ukľudniť odberateľov a informovať ich, že výpadok je evidovaný a pracuje sa na jeho odstránení, začala Západoslovenská distribučná (ZSD) ako prvá na Slovensku posielať SMS notifikácie.

Ak dôjde k poruche a odberné miesto sa ocitne bez elektriny dlhšie ako 15 minút, spoločnosť bezplatne pošle SMS správu alebo e-mail. Cieľom notifikácií je informovať zákazníkov o aktuálnej poruche na ich odbernom mieste tak, aby o poruche vedeli aj v čase, keď sa nachádzajú na inom mieste, napríklad v práci. Zároveň dostanú informáciu aj o predbežnom čase jej odstránenia. Pilotná verzia služby bola spustená 1. novembra 2020 na celom distribučnom území ZSD, nateraz s výnimkou bratislavských okresov.

Preverte si, či máte v databáze ZSD platné kontaktné údaje

Notifikácie nie je potrebné si aktivovať, služba funguje automaticky. V prípade, že ZSD neeviduje mobilné telefónne číslo zákazníka, správa je odoslaná formou e-mailu. Môže sa však stať, že v databáze spoločnosti sa nachádzajú už neaktuálne kontaktné údaje zákazníka. Preveriť platnosť údajov, nahlásiť nové kontaktné údaje, ale aj zrušiť službu, je možné zaslaním e-mailu na odberatel@zsdis.sk.

Notifikácie nie sú zasielané v prípade, ak ide o plánovanú odstávku, ktorá súvisí s údržbou sústavy, alebo inými prácami, ktoré nie je možné vykonávať pod napätím. V takomto prípade príde odberateľom oznámenie niekoľko dní vopred, prípadne je oznam umiestený v rámci spoločných bytových priestorov. Plánované odstávky tiež zistíte na www.zsdis.sk/odstavky.

Notifikácie o aktuálnych poruchách zasielame pre odberné miesta, pripojené na napäťovej úrovni nízkeho napätia (NN). Podrobné informácie o novej službe nájdete na tejto stránke.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

PLANEO Elektro funguje aj počas lockdownu - má akčný výpredaj

V najrozšírenejšej sieti elektropredajní môžete stále POHODLNE NAKUPOVAŤ A TOVAR mať doma EŠTE DNES. Teraz dokonca ešte lacnejšie.

Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?

Januárové číslo biznisového mesačníka INDEX je už v predaji.

MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky

Stojí za ňou brandingová agentúra GALTON Brands